Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7724042 www.bgdnes.bg

Певицата Джина Стоева: Имам вибратор и го ползвам

Дъщеря ми е по-талантлива от мен с микрофон в ръка

Коя е тя?

Джина Стоева е попфолк певица. Родена е на 6 септември 1976 г. в Русе. През 2000 г. подписва договор с "Ара аудио-видео". Дебютния си албум издава година по-късно.

Джина обича адреналина. През 2007 г. е част от втория сезон на риалити шоуто "Сървайвър".

Реклама

Има дъщеря Ивая, която е на 2 години и половина.

- Джина, събрахте се с Ивена след 9 години. Как решихте отново да направите дует?

- Идеята дойде от Ивена. Приех с радост, защото отдавна не съм пускала нищо ново. Бях се отдала на майчинството и на всички сладки тревоги около него, а времето си минава неусетно и си казах: "Защо не?".

- Песните ви с Ивена отпреди години още се въртят в дискотеките. И тази ли ще е хит?

- О, ако ми позволите да перифразирам една поговорка - ние само предполагаме, феновете разполагат. Много се надявам песента да се завърти по заведенията, това е сигурният знак, че се харесва. Лесно запеваема е, много добри отзиви има засега. Но времето ще покаже. Чакам с нетърпение следващото ми участие, за да я изпея и да видя реакцията на хората.

- В клипа на песента отново сте с изключително къса коса. Не сте ли се замисляли да пуснете дълга коса?

- В клипа имам и една визия с малко по-дълга коса. На Ивена беше идеята да експериментирам, но аз държах да се появя и с късата ми прическа, защото хората ме познават такава. С къса коса се чувствам себе си.

Реклама

- Преди години подкрепихте отец Иван и подпомогнахте приюта му. В какви други инициативи участвате?

- Често се случва да пеем по благотворителни мероприятия. Когато можем да помогнем с нещо, помагаме. Миналата година с Гери Дончева направихме дарение за един дом за деца в неравностойно положение. Занесохме им играчки и лакомства. Скоро правих дарение и в няколко библиотеки. Дарих част от моята библиотека. Те са с доста оскъден бюджет и не могат да си позволят нови книги.

- От няколко години се самопродуцирате. Защо и по-лесно ли ви е сега?

- Напуснах бившите си продуценти, защото се почувствах предадена. Естествено, че са направили немалко за мен, но е имало взаимност. Аз съм била коректна докрай с тях! Сега не мога да кажа нито, че е по-лесно, нито, че е по-трудно. Нещата в бизнеса като цяло много се промениха. Но в момента се усещам независима и това ми харесва.

- От дълги години сте на сцената. С какво се промени музиката?

- Пазарът няма нищо общо с времето, когато аз стартирах с професионалните си изяви. Тогава имаше по-малко изпълнители, по-малко продукция. Обръщаше се по-голямо внимание на песните, докато сега са като на конвейер. В момента е много по-трудно да изпъкне нов изпълнител, конкуренцията е голяма.

- Имате дъщеря. Прихванала ли е вашия талант?

- Смятам, че Ивая дори ще ме надмине. Постоянно си пее, много лесно запомня мелодии и пее правилно. Не съм държала да я тласкам в тази посока, но ако я влече музиката, защо не. Тя е присъствала на мои изяви и вече хваща микрофона.

- От няколко месеца не живеете с бащата на детето си. Защо се стигна дотам? И сама ли се грижите за малката?

- Грижа се сама за Ивая, но естествено, и баща й и неговите родители ми помагат. Когато имам ангажимент, те я гледат. Като че ли усещах, че раздялата ще се случи рано или късно. Доста различия имахме. А когато има напрежение, това се отразява и на детето. Кому е нужно?

- С какво бихте се занимавали, ако не бяхте станали певица?

- Може би щях да работя по специалността си. Завършила съм административен мениджмънт в Русенския университет.

- С коя от колежките си сте най-близка освен с Ивена?

- Поддържаме много добро приятелство с Ина и Лия още от едно време. Бяхме в една музикална компания. Покрай бременността станахме близки с Даяна. Тя роди 20-ина дни след мен. С доста колежки сме в добри отношения, но не ни остава много време за срещи.

- В "Черешката на тортата" ви видяхме като истински майстор кулинар. Как се запалихте по готвенето и кой ви научи?

- Научила съм доста неща от майка ми, а също и от баща ми. Но самостоятелно започнах да готвя, когато бях на 18-19 г. и заживях на семейни начала с приятеля ми, с когото дори бяхме сгодени. Бяхме насрочили дата за сватба на първа пролет, когато бях на 20 г., но се разделихме и сватба нямаше. Обичам да готвя и да опитвам нови рецепти.

- Промени ли се чалгата през годините, на частни участия изпълнявате и други парчета?

- Обичам да пея и други песни освен моите и освен попфолк. Имам в репертоара си доста фолклор, естрада, гръцки и сръбски песни. Научила съм по някоя руска, италианска, френска, румънска, арабска... Кеф ми е, когато мога, да угодя на всякакви вкусове.

- Преди време качихте връх Олимп - или връх Митикас, който е висок 2917 м. Продължавате ли с катеренето?

- Кротнах се, та чак аз не мога да се позная. Първата ми мисъл е: "Аз трябва да съм жива и здрава, за да мога да се грижа за нея, да съм до нея". Сега съм доста по-спокойна и улегнала. Откакто я има Ивая, съм правила единствено кратки преходи за по час-два, защото тя е била винаги с нас, на гръб в раницата или пеша. Трудно е с нея да се прави дълъг преход. В същото време държа да я закърмя с любов към природата, така че често сме на Витоша.

- В едно интервю казвате, че Евтим Милошев и Владо Карамазов, тогава водещ и продуцент на "Сървайвър", искали да направят кастинг за твое гадже. Защо мислите, че мъжете не искат да живеят с фолкпевици?

- Когато бях в "Сървайвър", тъкмо се бях разделила с последното ми гадже и имаше моменти, в които ми липсваше. Около мен всички говореха за жена си, мъжа си, децата, чувствах се самотна. А относно попфолк певиците не мисля, че мъжете не искат да живеят с тях. Мисля, че всеки мъж иска да се "отърка" в такава, но не всеки може да приеме присъствието на флирта в нашата работа или многото почитатели, покани за срещи. Някои мъже дори се дразнят, че тяхната половинка е по-популярна от тях самите.

- В тв предаване преди години казахте, че имате вибратор, но той не е с диаманти. Камелия също призна, че използва играчки в секса. Трябва ли да се говори за това открито и защо повечето ви колежки не го правят?

- Имам вибратор, да. Подари ми го една колежка на 30-ия ми рожден ден. Беше забавно. Мисля, че няма нищо срамно да използваш такива играчки или въобще да говориш на тема секс. Дори се е случвало между приятелки да обменяме опит.

- Родена сте с голям бюст. Това пречило ли ви е?

- Като бях в спортното училище и минавах по коридорите, все ми подсвиркваха заради големия ми бюст. Това често ме дразнеше, докато не разбрах, че всъщност е привилегия. Единствено в спорта ми е било дискомфортно с този голям бюст, никъде другаде.

- Има ли истински приятелства в лекия жанр?

- Всеки си има своите почитатели в попфолк жанра и мисля, че конкуренцията не би трябвало да е пречка за приятелство между колеги. Но пък май трудно се забелязва такова всеотдайно и без задни мисли приятелство в бранша. Може би всеки си има едно наум.

- Четете ли ноти?

- Винаги ще съжалявам за това, че нямам музикално образование. Но имам таланта да запомням и възпроизвеждам много лесно мелодии, което понякога е по-важното. С работа и знания можеш да постигнеш много, но няма ли щипка талант - няма душа в това, което правиш.

Реклама
Реклама
Реклама