Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7733655 www.bgdnes.bg

Тасева учи мексиканките на гимнастика

"Златното момиче" Катрин Тасева заминава за Мексико в края на годината.

Гимнастичката ще проведе Мастер клас от 10 до 19 декември, научи "България днес". Тя ще учи на тънкостите на най-женствения спорт около стотина малки грации в Монтерей. Очаква се краят на курса по традиция да приключи с галаспекакъл.

Заедно с Катрин в Мексико ще бъде и една от съотборничките й в националния отбор Боряна Калейн.

Реклама

Българските гимнастички са сред любимите "учителки" в различни краища по света. Миналата година Тасева бе в Бразилия заедно с генералния мениджър на националния отбор Бранимира Маркова. Капитанът Невяна Владинова бе в Дубай, където също участва в Мастер клас.

"Златните момичета" на България вече започнаха подготовка за сезон 2020. Стартът е даден с лагер на Белмекен. Там се изработват част от новите съчетания на гимнастичките ни. С тях те ще атакуват медалите на олимпийските игри в Токио идното лято.

На 21 ноември те ще се срещнат с феновете си в зала "Арена Армеец". Тогава ще се проведе гала спектакъл на националния отбор по художествена гимнастика. "Светът на златните момичета" е с начален час 19,00. Билетите вече са в продажба, а цената им е от 15 до 40 лева.

В него участие ще вземат всички настоящи национални състезателки от ансамбъла и индивидуалното. Освен тях на килима ще излязат представителки от 14 клуба от София. Специално участие в шоуто ще вземат ТоТо и Лъчо от "СкандаУ" и Depp Zone Project.

Първият подобен спектакъл беше проведен в Пловдив, където залата се оказа малка за всички желаещи да видят "златните момичета" на България. След София наред е Русе.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама