Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7747683 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" гони победа в Испания

Победа и само победа! Това е целта пред "Лудогорец" в утрешното гостуване на "Еспаньол" в Лига Европа. Евентуално поражение или равенство в Барселона ще намали драстично шансовете на българския шампион за излизане от групите на турнира, докато пълен успех почти сигурно ще им осигури класиране. В момента "орлите" са на второ място с 6 точки, с една по-малко от каталунците. На третата позиция в завързаната група е унгарският "Ференцварош", който е на две точки зад българския тим и посреща последния в групата ЦСКА (Москва). До края остават още два кръга, като "Лудогорец" гостува в руската столица и приема в Разград унгарците.

Пред българския тим се открива отличен шанс за добър резултат в Барселона. Според испанските медии "Еспаньол" ще излезе с голяма част от резервите си срещу "орлите". Вниманието на каталунците е насочено основно към гостуването на "Атлетико" (Мадрид) в неделя. Съперникът на "Лудогорец" има сериозни проблеми в испанското първенство, където се намира на предпоследното 19-о място в класирането. Очертава се борбата за оцеляване да е жестока и Лига Европа остава на втори план за каталунците.
Уволненият от "Лудогорец" в края на лятото треньор Стойчо Стоев джентълменски пожела успех на отбора, въпреки че още таи горчилка от освобождаването си. "Пожелавам им да вземат нещо от мача - коментира Стоев пред "България Днес". - Иначе за "Лудогорец" поне още няколко месеца няма да ми се говори..." Все пак Стоев се надява бившият му отбор да преодолее групата, като решаващ според него ще бъде последният мач с "Ференцварош". В момента треньорът е без работа и се е отдал на почивка. "Не бързам за никъде, искам да си почина поне до Нова година. След това вече ще мисля за бъдещето си", заяви Стоев.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама