Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7850163 www.bgdnes.bg

Смъртно наказание за овена убиец

След нелепия фатален инцидент

Погребаха пастира, полиция разследва агресията 

Смъртно наказание е застигнало овена убиец.

Агресивното животно нападна пастира си в неделя в кърджалийското село Черничево, ранява го и мъжът по-късно умира от раните си в болница.

Местните жители разказаха пред вестника, че традиционно в тази ситуация животното се убива, за да не направи нова пакост. Тази версия беше потвърдена и от управника на селото.

Реклама

"След инцидента не съм виждал животното в стадото, така че най-вероятно е било заколено", коментира пред "България Днес" кметът на Черничево Иван Иванов.

Инцидентът се случва на 3 ноември, когато пастирът извежда животните на паша. Изневиделица овенът започва да го напада и да му нанася тежки удари по тялото. Въпреки опитите да се отбранява, мъжът получава множество наранявания. Пострадалият е транспортиран в кърджалийската болница и настанен за лечение, но по-късно умира, обявиха от областната дирекция на полицията. Оттам посочиха още, че е извършен оглед на мястото на произшествието от дежурна оперативна група. Образувано е досъдебно производство, което да установи точните причини за кончината на пастира.

"Не знам какво да кажа за тази трагедия... От два дни полицията ме разпитва и съм им споделил всичко, което знам. Погребахме човека вчера (вторник - б.а.). Не мога да си спомня дали преди години е имало подобни инциденти", каза още Иванов, който видимо беше разстроен от неприятната случка.

Подобен инцидент не се случва за първи път у нас. Преди 12 години овен уби 75-годишния си стопанин в хасковското село Боян Ботево. Такава трагедия се разигра и през 2013 г. във великотърноското село Баевци - тогава жертвата беше 61-годишна жена. Миналата година бик уби пастир във варненското село Ягнило, като сходни случаи се разиграха още през 2011 и 2013 г. в кюстендилското село Церовица и край град Елена. В повечето случаи след нападенията животните биват умъртвявани.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама