Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7853623 www.bgdnes.bg

Тити плаче след победа над "Днипро"

Тити Папазов плака от радост след ценния успех на "Левски Лукойл" над украинския "Днипро" в турнира за ФИБА къп.

Емоционалният треньор не сдържа сълзите си, когато прозвуча финалната сирена, а на таблото светеше резултат 85:78 за българския отбор.
"Парите са важни в този материален свят, те са помогнали за селекцията, за чартъра на "Днипро", но спечелихме ние - започна Папазов. - Отборът ни е по-скромен, ще пътуваме по-дълго, но ще играем за победа и при гостуването. Щастлив съм много, защото ако бяхме загубили, това щеше да се отрази страшно на нашата психика. Разполагам с много добри играчи и много добри хора. Понякога даже съжалявам, че не са малко егоисти. Победата е плод на всичко, което сме вършили последните два месеца и половина. Предишните два мача също имахме своите шансове, но имаше липса на опит, липса на синхрон. Групата е абсолютно непредвидима, тази победа ни оставя живи в играта. Всеки може да победи всеки. Имаме голяма цел - да сме шампиони и да вземем купата. Европейските мачове ни помагат за израстване. Тези двубои са за опит, за коректив. Както и мотивация. Аз съм убеден, че с тези европейски мачове Йордан Минчев ще си намери отново отбор в Европа."


В мача срещу "Днипро" за "Левски Лукойл" блеснаха Брендън Йънг с 18 точки и Чавдар Костов със 17. Те бяха двамата най-резултатни за нашите. Райън Райт вкара 14 точки, а Йордан Минчев остана с 12. Анатолий Шундел със 17 и Максим Корнийенко с 15 вкараха най-много за гостите.
Старши треньорът на "Днипро" Денис Журавльов джентълменски прие поражението.
"Труден мач, и двата отбора нямаха победа до момента, сега вече "Левски Лукойл" има. Опитахме се да играем силно в защита, карахме ги да грешат и да стрелят трудно. Някои глупави грешки в нападение ни костваха мача. В края на мача трябва да сме по-агресивни и по-умни, този път не се получи. Всичко това ни коства победата."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама