Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7855354 www.bgdnes.bg

Кобрата преди мача с Букър: Аз съм от най-добрите бойци

Кубрат Пулев не мисли за световната титла, а само за победата над Райдън Букър. При успех българинът ще се доближи още повече до сблъсък за шампионския пояс на IBF, а при загуба ще загуби статута си на официален претендент. Двамата боксьори се срещнаха лице в лице на официална пресконференция преди мача помежду им в неделя рано сутринта.

"Опонентът ми е сериозен - каза Кобрата. - Концентриран съм само върху този мач. В бокса нищо не е сигурно. Но аз съм тук, за да се бия, и съм тук, за да победя. Добре подготвен съм и вярвам в себе си. Знам кой съм аз - един от най-добрите бойци в тежка категория. Моят съперник също е добър, но аз мисля, че съм много, много по-добър и ще спечеля. За мен това е един мач, с който ще натрупам повече опит. Ще ми се отрази добре. Трябва да съм на ринга, докато чакам реванша между Джошуа и Руис."

Реклама

38-годишният американец също е уверен в своята победа. Той е бивш затворник и лежи 9 години, след като е заловен с един килограм кокаин. След излизането от панделата през 2017 г. Букър постига четири победи и една загуба на ринг.

"Този бой идва във възможно най-добрия за мен момент - каза американецът. - Помагал съм на най-добрите. Сега работя и с Антъни Джошуа. Говорим си, аз уча него, той учи от мен. В бокса съм от 31 години и ще разчитам на своя опит. Не мога да кажа какво точно ще ми е нужно за победа, защото всеки има свой собствен талант. Той не се е бил с толкова лек боксьор. Бърз съм, подвижен съм. Знам, че има загуба от Кличко. Кличко ми е за пример, както и на треньора ми, но той няма този атлетизъм. Ще оставя талантът ми да говори вместо мен. Благодаря на отбора, на всички, които ме подкрепят. Те са запознати с моята история. Няма значение какви са предизвикателствата, ако работиш здраво, може да постигнеш всичко."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама