Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7856242 www.bgdnes.bg

Руслан Мъйнов на косъм от смъртта

Комикът щял да се самозапали

Само след дни актьорът певец Руслан Мъйнов ще навърши 43 години. "За този период много неща видях и много неща преживях. В интерес на истината съм бил и на косъм от смъртта, затова имам малко страх от огън."

С тези думи Руслан Мъйнов обяснява защо отказвал да се включи в сцени с огън и в последния сезон на "Столичани в повече". Страхът на талантливия ни комик се породил още в родната Украйна. Именно докато живеел в бившия СССР, бесарабският българин на няколко пъти имал сериозни премеждия с огъня. От пламъците щял да загине не само той, но и най-близките му хора.

Реклама

Веднъж Руслан и негов приятел се мотаели около запалена купчина смет в родния си град Измаил. Наблюдавайки огъня, аверът на Мъйнов решил да извади оттам горящ колан и да го размаха над главата си като ласо. Единият край на колана пернал Руслан през лицето, в резултат на което косата му пламнала като факла.

"Хората наоколо се завтекоха да ме гасят и спасяват", спомня си Руслан.

Малко преди това самият той причинил пожар. Както си играел на двора вкъщи, подпалил бараката за въглища. Инцидентът здраво стреснал и ядосал родителите му. Особено бесен бил баща му Иван.

"Ще ни убиеш бе, серсем!", гневял се таткото.

На Руслан и друг път му е ставало "горещо" в Измаил. При едно гостуване на леля си Мая младежът изгорил с ютия лявата си ръка. Госпожата гладела дрехи, а палавият племенник се бутал в ръцете й. Белегът от инцидента още не е зараснал напълно и днес.

Актьорът построи църква

Руслан Мъйнов почти е събрал нужните му 30 000 лева, с които е реставрирал църквата "Архангел Михаил" в село Шилковци. На вчерашния празник се разбра, че комикът ще направи и няколко благотворителни концерта да събере още пари към сумата. Мъйнов дал лично повече от 8000 лева, а останалите 19 000 събрал от свои приятели и почитатели. Браво!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама