Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7859912 www.bgdnes.bg

Четиризнаците тръгват на училище

Голямо семейство с 6-годишни деца в Русе 

Въпреки трудностите нищо не липсва на децата 

Русенските четиризнаци пораснаха!

Малчуганите, които се родиха през 2013 г. и предизвикаха интерес в цяла България, наскоро отпразнували 6-ия си рожден ден. И са готови догодина да чуят първия училищен звънец.

През годините семейството изпитва сериозни трудности в отглеждането на момчетата Енис и Ранес и момичетата Бенет и Севи, но майката Севи и бащата Ерхан правят така, че нищо да не липсва на малчуганите и да имат щастливо детство. Родителите неведнъж признават, че след раждането получават десетки обещания за помощ, но с времето повечето неща остават само на думи. Затова и Ерхан се принуждава да работи в Германия, за да осигурява доходите на семейството. Севи обмисляше да отиде с децата в западноевропейската държава, но в крайна сметка остава в Русе.

Реклама

Шест години по-късно усмихнатите дечица продължават да са голямата радост на семейството. В отлично здраве са, като само едно от момиченцата носи очила. Сега вълненията им са свързани с училището, първите уроци и новите приятелчета, които ще срещнат в класните стаи.

"Когато децата се родиха, се радвахме на огромно внимание от всички страни. Но живеем в България и знаете какво се случва. Постепенно бяхме забравени от много хора. Много от дадените обещания останаха неизпълнени, но и сами ще се справим. Радваме се на децата си и ще опитаме да им осигурим възможно най-добрия живот. Те са нашата най-голяма радост", коментира преди време майката.

Без да има научно обяснение, в Русе често се раждат близнаци и тризнаци, като очевидно не липсват и случаи с четиризнаци. Последният случай е отпреди няколко дни. Тризнаци - две момичета и момче, се родиха в Акушеро-гинекологичния комплекс към Университетската болница "Канев".

Бебетата са недоносени, поставени са в кувьози на апаратна вентилация в интензивния сектор на отделението. Момченцето е с тегло 1300 грама, а двете момиченца са 1500 и 1590 грама. За новородените се полагат всички необходими грижи от неонатолозите д-р Лилия Георгиева и д-р Мими Карова, както и от екипа на отделението. От болницата информираха, че 30-годишната майка се чувства добре.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама