Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7864145 www.bgdnes.bg

Уволняват пияния кантонер, предизвикал катастрофа между влак и кола край Асеновград

Трима души са ранени, единият от тях е в критично състояние, след като влак блъсна лек автомобил на охраняем прелез край Асеновград. Причината за инцидента е, че кантонерът не е спуснал ръчните бариери. 60-годишният служител е задържан, тестван е за алкохол, като дрегерът е отчел 1,8 промила алкохол. Районната прокуратура в Асеновград образува досъдебно производство по случая.

От железопътната компания определиха инцидента като изключително неприятен и тежък. Обясниха, че пазачът на прелеза е дългогодишен техен служител и досега не е имал нарушения. Застъпил е на смяна в 19 ч снощи.

Реклама

Бил е инструктиран от застъпващата смяна ръководител движение, инструктиран е, според неговите думи добре изглеждащ вид и се е подписал на инструктажната книга, че е трезв, отпочинал, заяви  пред БНТ инж. Георги Вардев, "Управление на движение на влаковете" - Пловдив.

Заради инцидента служителят ще бъде уволнен. От железопътната компания обявиха, че за изминалата година в страната са направени над 1000 проверки на служители, като са установени 11 нарушения, сред тях и употреба на алкохол.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама