Волейболната легенда Любо Ганев: Искат да ме махнат

Приятел
Автор: Огнян Георгиев

Волейболната легенда Любо Ганев: Искат да ме махнат

Само за миналата година донесох 1,6 млн. лв. на федерацията

Никога не съм се крил
Не желая нов другарски съд

Любимецът на волейболните фенове Любо Ганев попадна под приятелски огън. Бившият национал от доста години е вицепрезидент на българската федерация, но изпадна в немилост. Според слуховете 54-годишният деятел е причината за свикване на общо събрание на федерацията, а целта е да бъде отстранен като член на Управителния съвет.
Специално за читателите на "България Днес" Любо Ганев откровено разкри какво се случва зад кулисите на родния волейбол и защо той е неудобен.

- Г-н Ганев, вие сте едно от лицата на българския волейбол. Защо се оказахте неудобен?
- Винаги съм изпълнявал своите задачи. От октомври миналата година никой не ми възлага нищо. Чувам от приятели, познати и хора от клубовете как се гласи моето отстраняване. Искат да ме махат от Управителния съвет. Единственият начин да разкараш някой от този орган е чрез общо събрание. Следващото трябваше да е чак април 2021 г. Затова на последния Управителен съвет беше свикано извънредно за 20 декември. Всички съмнения се оправдаха. От вторник започнаха да казват как не било срещу мен. Дори с г-н Лазаров се видяхме и говорихме два часа. Обясних му, че от него мога да се уча и нямам нищо срещу него. Досега не съм тръгвал никога на контра. Когато човек е бил много време в кухнята, може да сметне как две и две прави четири. Омръзна ми да говорят как съм ходел наляво и надясно. Бил съм мошеник и съм си правел пиар на гърба на федерацията. Нямам нужда от подобни неща. Каквото съм постигнал, съм го направил като волейболист, бизнесмен и ръководител. Лошата ми черта е, че всичко си казвам.
- Не попитахте ли защо се свиква извънредно общо събрание, след като няма реална нужда?
- Попитах. Обясниха, че имало много членове на Управителния съвет, които не идвали редовно. Трябвало да ги махнем. Попитах как ще решаваме кой да остане и кой да отпадне? По височина ли? По тегло ли? Казах как чувствам, че всичко е насочено към мен. Сигурен съм, че е срещу мен. Над 60-70 човека ми се обадиха. Президенти, деятели, ветерани, за да споделят какво ще се случи.
- Защо искат да ви отстранят? Да не сте настъпили по мазола президента на федерацията Данчо Лазаров?
- След края на световното първенство през 2018-а ми се обадиха, за да отида във федерацията. Говорело се, че съм се държал недостойно. На срещата бяха Данчо Лазаров, Деко Григоров, Тони Николов и Боре Кьосев. Обясних, че не съм имал намерение да свалям Данчо Лазаров. Само бях казал, че когато той реши да се откаже, ще обиколя всички клубове. Исках да попитам хората какви проблеми имат и как може да помогнем. За да видя дали мога да свърша работа и да се кандидатирам. Г-н Данчо Лазаров ми каза, че няма да ходя на конгреса на Международната федерация. Оттогава с него не сме говорили. На регионални събирания някои хора от обкръжението на Лазаров са говорили как Любо Ганев е изкарвал по 150 000 лв. на година от федерацията и е мошеник. Тези неща бяха като гръм от ясно небе. Обясних на хората от Управителния съвет как съм там, за да помагам. Помолих ги само да не приказват лоши неща за мен при нашите партньори, с които сме подписвали спонсорски договори. Заявявах открито преди четири-пет месеца, че нямам никакви амбиции за постове. Напълно достатъчно ми е да отговарям за маркетинга и рекламата. Само за миналата година съм докарал милион и шестстотин хиляди лева. Ако ще излизам от волейбола, да бъде с високо вдигната глава.
- Боли ли ви от цялата схема след толкова много, което сте дали на волейбола?
- Точната дума не е болка или предателство. Помагал съм на волейбола, защото знам къде съм силен. Мога да убеждавам хора и да помагам за определени каузи. Наясно съм, че мога да отида при всеки партньор. Да му изложа нещата, че да го запаля по волейбола. Да го накарам да повярва в каузата и да каже: Добре, айде, ще помагам на федерацията. Способен съм да намирам пари. Винаги съм бил медиатор при конфликти. Опитвам да работя с максимата - и вълкът сит, и агнето цяло. Когато двама души имат проблем, задачата ми е така да направя, че да ги сдобря. Да се помирят и да продължат да работят заедно, а не да махнеш единия за сметка на другия. Това ми е начинът на мислене като спортист. Нямаше как да избера дали да отида на дискотека или другия ден на мач. Не, ходех и на дискотека, и играех силно, въпреки че съм сторил нещо, което не е трябвало да правя. Няма само черно и бяло. С това мога да помогна. Пътувах много през 2017-а и 2018-а, когато г-н Лазаров ме направи изпълнителен директор на организационния комитет. Пътувах много. Връщах се с хора и партньори, които да помагат. Разбирахме се с кметове, клубове, с членове на световната федерация. Видях, че мога още много да направя за волейбола. Винаги съм благодарял на г-н Данчо Лазаров за предоставената възможност, за да работя и да вляза в кухнята. Ако някога общото събрание или клубовете преценят, бих могъл да го наследя. Наясно съм, че имиджът ми ще пострада, защото винаги ще те изкарат, че си черният. Отдавна съм загърбил моето его. Постигнал съм успехи като спортист, бизнесмен и човек. Децата ми са добре. Обясних на Тони Николов, че не искам повече да търпя подобни другарски съдове. Говоря директно и открито. Не се крия.
- Каква беше точната причина за "другарския съд" от октомври миналата година?
- Да кажем, че г-н Лазаров си беше въобразил една случка. Не искам да я разправям. Дори не мога да измисля нещо подобно. Едва ли не съм искал нещо да го засегна. Той толкова пъти ме е пращал на разни места. Винаги за него съм говорил като президента, шефа, г-н Лазаров. Разбрахме се. Тогава ми каза, че той си е въобразил нещо. Извиних му се, ако нещо се е почувствал засегнат. За мен тогава казусът приключи. От този момент нямах никакви възложени задачи от г-н Лазаров или от някой друг. Разбрах от партньорите, от които ходех да искам пари, как други хора от федерацията са им казвали, че съм мошеник. Хвана ме срам. В последния месец имах много индикации какво ще се случи. Винаги съм бил колективен играч. Дори когато не съм бил съгласен с решенията на Управителния съвет, съм ги защитавал. Това е колективният дух. Щом мнозинството е решило, излизам и се боря за каузата. Само аз се изправях отпред на амбразурата пред камерите. Нито съм се крил, нито мога да се скрия, нито някога ще го направя. Такъв ми е характерът и начин на живот. Излизам и обирам ударите. Имам голям гръб. Нося на бой. Нося и на товар.
- Кой печели от липсата на Любо Ганев в Управителния съвет?
- Познавам отлично устава. Бъдещият президент може да бъде избран само от членовете на Управителния съвет. Ако постът на г-н Данчо Лазаров е бил обещан на някой, тогава сигурно са си казали - ти ще станеш, но единствено Любо може да ти попречи. Нормално е да си кажат - дай да го махнем преди това. Мога само да гадая кой, как и защо. Гледам напред. Ще видим предколедно на 20 декември какво ще се случи. Дали Дядо Коледа ще донесе подаръци под елхата или не. Животът продължава.

Горещи страсти за Уанда

Горещи страсти за Уанда

Нападателят на "Пари Сен Жермен" Мауро Икарди не може да държи ръцете далеч от жена си Уанда Нара. Той я награби пред всички насред партито за 33-ия й рожден ден. Купонът бе в Париж. Двамата поканиха куп гости в жилището, което обитават във френската столица. Сред уважилите празника на сексбомбата бяха немалко съотборници на Икарди в новия му

Сани Жекова кара сърф край Кейптаун

Сани Жекова кара сърф край Кейптаун

Най-добрата сноубордистка на България в историята Александра Жекова избяга от студа и смога в София. Сани и приятелят й Христо Пеев си подариха слънчева ваканция, изпълнена с много екстремни преживявания в Южна Африка. Основните им дестинации бяха Кейптаун и нос Добра Надежда. Александра и Христо караха сърф край мегаполиса в РЮА

"Лудогорец" се хвърля в здрава битка:
Мач за 1 млн. евро!

"Лудогорец" се хвърля в здрава битка: Мач за 1 млн. евро!

Мач за един милион евро. За тази сума е битката между "Лудогорец" и "Ференцварош", която започва тази вечер от 22 ч. на стадиона в Разград. Българският шампион ще продължи към елиминациите в турнира Лига Европа дори и при равенство. Унгарците ги устройва само победа. Отборът, който се класира за 1/16-финалите

Фигурист обвинен в сексуален тормоз

Фигурист обвинен в сексуален тормоз

Френският фигурист Морган Сипре бе обвинен в сексуален тормоз. Според медиите в родината му той изпратил снимки на пениса си на 13-годишно момиче. Девойката тренирала с европейския шампион на двойки на пързалката, която ползва във Флорида. Родителите на жертвата искали да подадат жалба в полицията, но историята била покрита от треньорите на Сипре

Мнения

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

Разпродават хотелите на Цветан Василев

Разпродават хотелите на Цветан Василев

За продажба е обявена поредната част от хотелската империя на скандалния банкер Цветан Василев, показа проверка на "България Днес". На организирания днес търг в София са извадени имоти на дружеството "Хелт енд Уелнес" с начална цена 4.4 млн. лева. Дружеството притежава терени и хотели в най-добрите туристически дестинации на България

"Пайнер": Андреа, няма място за теб при нас!

"Пайнер": Андреа, няма място за теб при нас!

В отворено писмо "Пайнер" отвърна на нападките на бившата си певица Андреа, която ги атакува около последния концерт на музикалната компания. Публикуваме текста без редакторска намеса: "В дните около концерта "Планета на 18" бивша певица от каталога на фирмата заля мрежата с измислиците си. Длъжни сме да внесем малко реалност и нормалност.

Ники М. приключи с "Левски"

Ники М. приключи с "Левски"

Николай Михайлов най-вероятно повече няма да играе за "Левски", научи "България днес". Стражът приключва втория си период в родния клуб, въпреки че има договор за още 1,5 г. В момента вратарят не тренира с тима, а се подготвя отделно. Официалната информация е, че има контузия в левия глезен. Не се очаква да попадне в групата за последните два мача

Галена пунтира Ивайла Бакалова

Галена пунтира Ивайла Бакалова

Драма на хоризонта! "Ти защо ми ползваш снимките, ма?! Ама, оу!" Галена и Ивайла Бакалова се фукат с подозрително еднакви снимки от различни краища на света - чалгаджийката е в Лас Вегас на турне, бившата Мис България - в Дубай. В интерес на истината първа си пусна кадъра Бакалова, Галена малко закъсня.

Дидо Мачев неузнаваем с брада

Дидо Мачев неузнаваем с брада

Актьорът Диян Мачев стана неузнаваем, видяха папараците на "България Днес". Джобносантиметровият комик пусна такава брада, че дори най-големите му почитатели трудно го разпознават на улицата. Дидо стана популярен като водещ на забавната тв игра "Семейни войни" и бе обявен за българския Дани де Вито, заради приликата си с американския актьор.

Стефан Данаилов спасява жена от смърт

Стефан Данаилов спасява жена от смърт

Стефан Данаилов е спасил от смърт съпругата на известен наш актьор. Благодарение на Мастера жената, която е започвала да развива анорексия, се е оправила напълно и днес е щастлива със съпруга си. Коя е тя, кой е мъжът й и какво точно се е случило четете в утрешния брой на вестник "България

Икарди блокира сестра си

Икарди блокира сестра си

Нападателят на "Пари Сен Жермен" Мауро Икарди е зачеркнал сестра си Ивана и не иска да има нищо общо с нея. Причината е войната й с жена му Уанда Нара. Сексапилната роднина на голаджията не може да понася снаха си. И не го крие. Ивана не пропуска възможност да нападне Уанда. "Брат ми и аз не сключихме мир - признава Ивана

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Хокеист се хвали с яка канадка

Хокеист се хвали с яка канадка

Руският хокеист Никита Щербак може и безуспешно да си търси отбор, но е намерил супер жена. Тя се казва Лори и е зашеметяващ канадски модел. Двамата се запознават, докато Никита играе в първенството зад океана. След като договорът му с "Онтарио" изтече, Щербак се прибра в родината си и взе със себе си жената

Теди Кацарова с куче в банката

Теди Кацарова с куче в банката

Изключително добра компания си има певицата Теди Кацарова, докато чака стриктно в банков клон, видя "България Днес". Теди изчака реда си, а до нея чинно седи любимото й куче, порода йорки. Въпреки че в много банкови офиси влизането на животни е забранено, Теди без проблем изчаква с декоративното куче.

Най-коментирани

Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

Вече четвърти месец бащата на пианистите Хасан и Ибрахим е безработен. Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ "Шумен" в Каолиново отказва да възстанови Денис Игнатов на поста фелдшер, след като той отсъства една година, за да е до децата си в Германия. Мъжът признава, че не е в състояние да плаща месечната такса на синовете си във Висшата

Ники М. приключи с "Левски"

Ники М. приключи с "Левски"

Николай Михайлов най-вероятно повече няма да играе за "Левски", научи "България днес". Стражът приключва втория си период в родния клуб, въпреки че има договор за още 1,5 г. В момента вратарят не тренира с тима, а се подготвя отделно. Официалната информация е, че има контузия в левия глезен. Не се очаква да попадне в групата за последните два мача

Скандал с победителя в "Игри на волята"

Скандал с победителя в "Игри на волята"

Фенове плачат, губят съня си  Зрители гневни, че фаворитът с тежък характер Юлиян не взе 200 бона  Страховит скандал се вихри след финала на "Игри на волята"! Интернет гърми от недоволство и настоява, че истинският победител е отпадналият Юлиян, а не Добрин, който спечели 200 хиляди лева. Зрителският вот показва, че 52,

Теди Кацарова с куче в банката

Теди Кацарова с куче в банката

Изключително добра компания си има певицата Теди Кацарова, докато чака стриктно в банков клон, видя "България Днес". Теди изчака реда си, а до нея чинно седи любимото й куче, порода йорки. Въпреки че в много банкови офиси влизането на животни е забранено, Теди без проблем изчаква с декоративното куче.

Албена Вулева: Депресирам се тук, изчезвам!

Албена Вулева: Депресирам се тук, изчезвам!

"Депресирам се в България. Прекалено мрачен, скучен и еднообразен е животът тук. Усилията, които полагаме, са обезсмислени. Идвам за малко и веднага бързам да се върна в Протарос, където разликата е огромна - усмихнати хора, нищо, че не са богати, а тук само мизерия и тъпотия". Така Албена Вулева обясни защо ще остане само седмица у нас

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Слави бесен на екипа си

Слави бесен на екипа си

След отказа от регистрация в "7/8" валят глоби Дългия ядосан, че хората му не направили предварителни проверки Грандиозен скандал е спретнал Слави Трифонов на екипа си след отказаната партийна регистрация. Забранени символи слагат край на опита да бъде регистрирана ПП "Няма такава държава". Според Софийския градски съд (СГС) символът на партията,

Кубрат се бие с Джошуа на стадиона на "Тотнъм"

Кубрат се бие с Джошуа на стадиона на "Тотнъм"

Кубрат Пулев е все по-близо до мач срещу Антъни Джошуа за световната титла. Мениджърът на шампиона Еди Хърн призна, че започва преговори с щаба на българина, който е официален претендент за пояса на IBF. Другият вариант пред Джошуа е среща с украинеца Александър Усик. "Сега Пулев е претендентът на IBF, а Усик е този на WBO - каза Еди Хърн

Лоренцо готов за шейх

Лоренцо готов за шейх

Лоренцо ли е това?! Или е някой млад шейх, наследник на петролен кладенец и собственик на харем красавици! Колкото и да прилича на второто, този момък от снимката всъщност е Лоренцо. Нова снимка от пътешествието на Софка и Гринго в Близкия изток ни показва Лоренцо в Абу Даби. На фона на ослепително бял ислямски дворец синът на ромската перла е в

Хранят болни с хляб върху тоалетна хартия

Хранят болни с хляб върху тоалетна хартия

Сухи филии хляб и един кренвирш върху тоалетна хартия. Такава болнична храна се предлага в едно от здравните заведения в страната, алармира в социалните мрежи Цветин Цеков. Мъжът постъпил за болничен престой на 29 ноември и останал потресен, когато му сервирали вечерята. "Можеше поне в една тарелка да се постави това угощение, но нищо,

Норчето простира гола

Норчето простира гола

Секс пръска Нора Недкова дори и на балкона. Плеймейтката се показа чисто гола на малката си тераса, където най-вероятно се кани да просне прането. Феновете на русото миньонче се притениха да не й настине дупето. Недкова рецитира текст от песента на Михаела Филева "Изгубени в рая" под изключително провокативната си разголена снимка

Бойко Кръстанов отмаря в Камбоджа

Бойко Кръстанов отмаря в Камбоджа

Екзотично пътешествие преди Коледа си подари актьорът Бойко Кръстанов. Звездата на "Малък градски театър зад канала" избра Камбоджа за крайна дестинация. Бойко обикаля азиатското кралство заедно със свой верен приятел. 32-годишният актьор се наслаждава на всяка секунда от пътешествието и сблъсъка си с коренно различната култура и битие в

ТРОТИНЕТКАГЕЙТ В СТОЛИЦАТА

ТРОТИНЕТКАГЕЙТ В СТОЛИЦАТА

Къде ли не започнахме да виждаме захвърлени тротинетки в столицата - по тротоари, в градинки, на светофари, в реки, в контейнери. Последния от изброените варианти за "паркиране" явно бе избрал младеж, което му коства доста неприятности, видя "България Днес". Бдителни столичани забелязаха как ученикът в компанията на своя приятелка захвърлил

Сани Жекова кара сърф край Кейптаун

Сани Жекова кара сърф край Кейптаун

Най-добрата сноубордистка на България в историята Александра Жекова избяга от студа и смога в София. Сани и приятелят й Христо Пеев си подариха слънчева ваканция, изпълнена с много екстремни преживявания в Южна Африка. Основните им дестинации бяха Кейптаун и нос Добра Надежда. Александра и Христо караха сърф край мегаполиса в РЮА

Актриса с шал на краката

Актриса с шал на краката

На краката вместо на врата си сложи шал актрисата Лорина Камбурова. Студеното време в София вероятно я вдъхновило да разчупи визията си. Лорина изглеждаше странно, но със сигурност й е било топло, така че импровизацията си

Бензема забъркан с актриса

Бензема забъркан с актриса

Звездата на "Реал" (Мадрид) Карим Бензема бе забъркан в афера с актрисата Естер Експозито от американското списание "Пийпъл". Преди около месец тя беше свързана с Килиан Мбапе от ПСЖ. Изданието твърди, че 19-годишната испанка е покорила сърцето на голмайстора на "белия балет". Двамата се виждали от известно време

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Български бизнесмен плаща за евромандат в Брюксел

Български бизнесмен плаща за евромандат в Брюксел

Български бизнесмен финансира австрийски евродепутат да си купи втори мандат и се жали пред медии, че не си получава парите обратно. Скандалът гръмна в Австрия, след като местният „Дер Щандарт“ публикува твърденията на сънародника ни, че евродепутатката Барбара Капел му дължи 55 бона. Името на българина не се разкрива

ЕК: Софиянци дишат отрова

ЕК: Софиянци дишат отрова

Въздухът в София е реално опасен за човешкото здраве. Тази позиция публикува Европейската агенция по околна среда към Европейската комисия. Според нея въздухът в София е с най-високо замърсяване и е реално опасен за човешкото здраве. По данни на агенцията пикът на смога е бил в неделя срещу понеделник, но и в момента има опасни частици във въздуха.

Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

Вече четвърти месец бащата на пианистите Хасан и Ибрахим е безработен. Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ "Шумен" в Каолиново отказва да възстанови Денис Игнатов на поста фелдшер, след като той отсъства една година, за да е до децата си в Германия. Мъжът признава, че не е в състояние да плаща месечната такса на синовете си във Висшата