Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7883754 www.bgdnes.bg

Брат Галев може да гласува за Брекзит

С избирателни права във Великобритания разполага издирваният от Интерпол Пламен Галев. Името на дупнишкия мафиот фигурира в електоралните списъци в столицата Лондон, показа проверка на "България Днес" в тамошни публични справочници. В официалната информация е посочен и кварталът, където се води адресно регистриран Брат Галев.

Липсва конкретно име на улица, но за сметка на това са ясни съседите му по местоживеене. Според британския справочник, достъпен в интернет, в същата сграда живеят съпругата на Галев Емилия и още няколко дами с британски имена.
До началото на 2019 г. на същото място се води регистрирана и дъщерята на Галев Светослава. Впоследствие младата дама се мести, а името й се появява в избирателните списъци на друг лондонски квартал. Малко след това Светослава регистрира в Лондон фирмата си SPG & Partners. Съкращението директно отговаря на нейните инициали Светослава Пламенова Галева. Предметът на дейност на дружеството е управление на семейни богатства.
Близки до Галев припомнят, че още през 2010 г. той купува огромен апартамент в тузарския лондонски квартал Саут Кенсингтън. Оттогава в жилището живее съпругата му заедно с двете им деца. Наблизо е жилището и на вдовицата на Косьо Самоковеца Ангелинка. Имотите на двете "отчаяни съпруги" са само на миля и половина от кралския дворец. Малко след сделката Пламен Галев си прави и адресна регистрация в Лондон и моментално името му е включено в британските избирателни списъци заедно с останалите членове на семейството му.
Според нашенци, живеещи в Англия, присъствието на Галеви в списъците означава, че Галеви могат да гласуват на 12 декември, когато са предсрочните парламентарни избори. Резултатите от тях се очаква веднъж завинаги да приключат драмата с излизането на страната от ЕС. Премиерът Борис Джонсън обяви, че при победа моментално ще придвижи споразумението за Брекзит, макар страната да е разделена по въпроса. Противници на напускането се надяват, че при победа на лейбъристите лидерът им Джереми Корбин може да спре процедурата и страната да запази членството си в ЕС.
Остава мистерия на какво основание Пламен Галев е включен в британските избирателни списъци. До момента няма информация, че дупнишкият мафиот е придобил английско гражданство.
Наред с Лондон името на Пламен Галев до момента фигурира и в българските избирателни списъци. Заедно с авера му Ангел Христов двамата са част от гласоподавателите в дупнишкото село Ресилово. Там бе и резиденцията на Галеви преди бягството им. Според информация от местните избори Галеви можеха да упражнят правото си на глас в местната ритуална зала, която в деня на вота се превръща в изборна секция.

Превърта милион през фирма

Името на Пламен Галев изскача от британските бизнес регистри и като собственик на фирма. Дружеството е със седалище в същия квартал, където е и адресната регистрация на мафиота. Според британския търговски регистър фирмата действа няколко години. Като управител е посочена българка с името Нина Николина. Любопитно е, че фирмата действа и след 2012 г., когато Галев и другарят му Ангел Христов избягаха от България заради влезлите в сила 5-годишни присъди за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване.
В края на 2014 г. фирмата е закрита. От публикуваните документи става ясно, че през сметките й са минали близо един милион британски паунда. Според запознати става дума за парите, с който е придобит апартаментът в Лондон. Яснота откъде се е появила крупната сума така и няма.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама