Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7886236 www.bgdnes.bg

Сексаферата "Кумчо Вълчо" на Чолата се забатачи

На Темида не й върви с бившия ръгбист

Специализираните съд и прокуратура проспали мотивите за оневиняването на Росен Чолов и шофьора му

Препъникамък за Темида се оказа соченият за сводник бивш букер и ръгбист Росен Чолов-Чолата! Първото му дело за сутеньорство, станало известно като "Кумчо Вълчо", се забатачи заради забравени мотиви, научи "България Днес". И специализираната прокуратура, и спецсъдът са проспали процедурата за придвижването на документите, става ясно от определение на втората инстанция.

Реклама

Процесът доби популярност като "Кумчо Вълчо" покрай разкритията на разследващите, че чест клиент на бардака е бил депутат, който си поръчвал труженичка, пременена като Червената шапчица. За да задоволяват всякакви сексуални извращения, жриците трябвало да се правят още на Снежанка, веселата вдовица, медицински сестри, строги учителки, монахини и други, издадоха запознати след разбиването на бордея.

Въпреки разкритията на разследващите седем години по-късно делото приключи с оправдателна присъда на първа инстанция, но отиде в шеста глуха. Това става, след като съдия Аделина Иванова написва мотивите към решението си да оправдае Чолата и другия подсъдим - шофьора му Пламен Кирилов. Веднага след краха за обвинението от спецпрокуратурата пускат бланкетен протест срещу присъдата и уточняват, че ще допълнят възраженията си след изготвянето на мотивите. Съдът забравил да уведоми служителите с тоги за мотивите и придвижил папките с материали към горната инстанция.

"В протеста се посочва, че присъдата е неправилна, но не са изложени никакви съображения - кои обстоятелства не са изяснени и какви процесуални нарушения са допуснати", сочат апелативните спецсъдии. Те изтъкват, че протестът не отговаря на минималните изисквания, за да може да се образува производство. Затова магистратите прекратяват делото на втора инстанция и го връщат на колегите си от първата, за да се изпълни процедурата както трябва.

Според обвинението между 2008 и 2012 г. шефът на модната агенция FH1 и бивш ръгбист дърпал конците на сутеньорска банда, в която участвали Пламен Кирилов, букерката Ралица Любенова и моделката Дияна Петрова. Двете хубавици се прецакаха, като преди няколко месеца се признаха за виновни и сключиха споразумения. Ралица се нави на 3 г. условно, а Дияна - на 2 г. условно. Те бяха погнати за склоняването на няколко момичета към платен секс. Впоследствие двамата им съпроцесници бяха оневинени.

Разследващи обявиха след акцията, че Чолата и компания са действали под паравана на модната агенция, навивали красавици да работят като моделки, примамвали ги с оферти за ревюта и фотосесии, а после им предлагали да обслужват платежоспособни господа. Ралица се издигнала до маман, като контактувала с труженичките и ги разпределяла по адреси. Тя се отчитала на боса, като прибирала процент. Поръчването на момиче ставало със специални пароли като "Да играем един мач довечера" и "Искам да вкарам 2-3 гола".

Сред момичетата от бардака лъснаха имената на "Малкото коте" на Валери Божинов, хасковската манекенка Боряна Генова, Плейгърл 2012 Мелиса Александрова, бившата мажоретка и шампионка по математика Пламена Михайлова от Русе и други. Според обвинението част от девойките били непълнолетни, а някои от тях са предлагали ласки, вместо да ходят на училище. От делото се разбра, че манекенките са пращани да обслужват заможни чужденци и са пътували за секссеанси до Македония, Италия, Испания. Една от тях разказала пред ченгетата, че Чолата лично я превозил до Косово.

Реклама

Процесът се точи с години, за да се издирят сексработничките, някои от които се разбягали в чужбина. Повечето от девойките разказват пред магистратите, че не познават модния шеф или че не са карани от него да проституират насила. Така обвиненията стават на пух и прах.

На Темида не й върви и с другото дело срещу Чолата, което е също за сводничество. Чолов е подсъдим с Полина Иванова за престъпен сговор за склоняване на момичета да правят секс срещу пари. Според прокуратурата двамата склонявали в кафене до НДК девойки да проституират. Жриците припечелвали по 400-500 лева на сеанс, а сред тях също имало непълнолетни.

Случаят от 2013 г. приключи с осъдителни присъди и по 3 г. условно за двамата на първа инстанция. Апелативните магистрати обаче върнаха процеса отначало, защото се оказа, че съдията е преписал обвинителния акт в мотивите си. Открито е и друго нарушение - спряганата за маман Полина е обвинена за склоняването на 9 момичета. За едно от тях тя е обвинена по два пункта, но съдията се е произнесъл само по единия с присъдата си. Затова делото бе върнато на поправителен и наскоро започна отначало.

Жрица изчезва

С изчезването на главните действащи лица - проститутките, са белязани и двете дела срещу Чолата. Магистрати се опитваха да ги издирват с месеци и с години, за да ги разпитат в съдебната зала. На дневен ред сега е издирването на Боряна Лекова. Младата дама е търсена от призовкари на адреса й в София, но съседите били категорични, че не познават такава. По всяка вероятност мадамата заработва в чужбина, както повечето си колежки. Дори и да бъде открита и да даде показания, те вероятно ще останат в тайна, защото делото се гледа при закрити врата.

Реклама
Реклама
Реклама