Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7891782 www.bgdnes.bg

Бойко посече шефовете на три болници Премиерът иска възмездие за починалото 3-годишно детенце

Надя Панкова

Трябва да има възмездие! Искам Ананиев (здравният министър Кирил Ананиев - бел. ред.) да отстраниш всички, замесени в процеса със смъртта на тригодишното дете. Незабавно да се махат!

Така вбесен започна правителственото заседание премиерът Бойко Борисов, който за минута взе главите на трима директори на болници и всички лекари, участвали в трагедията със смъртта на 3-годишния Александър. Разлютен, Борисов разкри, че преди началото на заседанието при него били на среща родителите на момченцето.

Реклама

Детето си отиде заради двустранна пневмония и размотаване в три болници из цяла София. Момченцето първо е постъпило в специализираната детска болница "Проф. Иван Митев", откъдето са го изпратили в болница "Лозенец". Оттам детето е било изпратено за домашно лечение, но след влошаване е настанено в "Пирогов", където умира. Почернените родители обвиниха един от лекарите - д-р Елена Георгиева, директно за виновница за кончината на сина им. Причината е, че медикът отказала да приеме детето, тъй като по думите й не било за интензивно лечение.

"Направихме детски отделения, толкова пари за здравеопазване се дават. Само отпускаме пари, само плащаме, Ананиев, и ефектът е разплакани родители при мен! Ако това е правилно?! Трябва да има възмездие. От наша стана да бъде направено. Това бездушие, разстроих се... затова незабавно да се махат оттам директорите, които са гледали как умира детето. Докато свършат проверките и се намерят виновните, да се отстранят незабавно", разпореди премиерът на здравния министър.

По думите на Борисов здравните власти е добре да говорят с прокуратурата, за да се използва ВМА за експертизите. "Там са едни от най-добрите лекари", отсече Борисов.

По-късно здравният министър отстрани тримата болнични шефове, докато не приключи проверката по случая.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама