Реклама
https://www.bgdnes.bg/zdrave/article/7892665 www.bgdnes.bg

Какви могат да бъдат причините за болките в ставите advertorial icon

Никой не е имунизиран срещу болките в ставите. Но те сами започват да ни напомнят за себе си, подобно на неканен гостенин, след навършването на определена възраст. Затрудненията с придвижването се увеличават с напредването на годините, като част от процеса на стареене. Може да сте водили напълно здравословен живот, изпълнен с прием на правилната храна и редовна физическа активност. Но в един момент всички ние ставаме подвластни на майката Природа.

Най-честите причини за проблеми в ставите са, съответно, артрит - при по-възрастните, травма или контузия - при по-младите. Болките и дискомфорта могат да засегнат една или повече стави. Ако е само една става, то най-вероятно е в резултат на контузия. Но при наличието на болка в повече от една стави, вероятността да става въпрос за някоя от многото форми на артрита е голяма.

Затова в нашета съвременност съществуват и различни натурални методи за естествено повлияване на възможностите за движението (мобилността) на ставите. Кремовете с био-съставки са предпочитан метод от много хора, поради лесното приложение и естествения произход на компонентите. Такъв е и кремът за повлияване на двигателните способности HondroCream.

Защо ни болят ставите?

Ставите представляват частите от тялото, които свързват костите, мускулите и сухожилията в организма. Те правят връзките между тях възможни и подвижни. Както споменахме по-горе, болките в ставите могат да засегнат една или повече от синовиалните връзки. Заради това ще ги категоризираме според тези признаци.

Ето какви са възможностите, ако усещате болка само в една става:

Болка в коляното – То вероятно е най-честият тип болка в ставите. Уязвимо е, защото поема теглото на цялото тяло. Възможно е да се контузи лесно при падане или разтягане на мускулите.

Възпаление на съединителната тъкан на дадена става – Среща се при хора, които са наранили в миналото дадена става и изведнъж тя започне да боли отново. Това означава, че малкият слой съединителна тъкан е възпален. Няма видими белези като зачервяване или затопляне.

Проблеми при прекалено натоварване – Пример за такъв може да са болки в коляното при слизане или качване на стълби. Означава, че хрущялът под капачето на коляното може да се засегне и причинява болка. Причината за това често е пренатоварване на ставите.

А ако усещате дискомфорт в повече от една стави, то най-вероятно става дума за:

- Артрит – Най-широко разпространената му форма е ревматоидният артрит. Той причинява боли в ставите, обикновено атакувайки ръцете, краката и китките. В началния стадий, болката може да идва и отминава. Понякога може да се случва през доста дълги периоди от време. Възможно е да доведе и до отпадналост и умора. В такива случаи може да се изпробва средство за повлияване на ставния дискомфорт. Такова е кремът с натурална формула за ставно успокоение и по-добра мобилност HondroCream.

Какво е ставният крем с био-формула за ставна мобилност ХондроКрем?

HondroCream представлява ставен крем с натурална формула, целяща да повлияе положително на ставите и двигателните възможности на тялото. Той има богат органичен състав, включващ био-екстракти от мента, камфор, конски кестен, евкалипт и борова смола. Био-продуктът се радва на положителни мнения в онлайн форуми.

Ето неговите силни страни, според потребителските коментари и отзиви:

Повлиява ставния дискомофрт по естествен начин;

Въздейства върху възможностите за движение, дневната мобилност, тонус и усещането за комфорт;

Благоприятства успокояването на болки и парещи сензации;

Достъпна цена на българския пазар, бърза доставка;

Без информация за случаи, включващи странични ефекти и противопоказания;

Начинът на приложение на натуралния ставен крем HondroCream e бърз и лесен. Не се различава от стандартния начин на нанасяне на такъв тип продукти. 

Ето как се прилага:

1. Кремът трябва да бъде нанесен върху суха и чиста кожа.

2. Изстискайте малко от опаковката и нанесете с леки кръгови движения на засегнатото място. Правете това до попиване на крема в кожата.

3. Използвайте по 2-3 пъти на ден, в зависимост от нивото на дискомофт и болка.

NB! Липсата на противопоказания не означава, че такива са невъзможни. Клиентите следва да се придържат към инструкциите за безопасна употреба, включени в опаковката на ставния крем HondroCream. Не бива да се превишава препоръчителния брой нанасяния на ден!

Кремът за повлияване на ставите HondroCream може да бъде закупен от официалния уебсайт на продукта. Той не се предлага в големите онлайн магазини, нито пък - в аптеките. На официалния уебсайт потребителите могат да открият намаления и промоции или да се консултират с дистрибутор относно продукта.

Да бъдем здрави и щастливи!

Щастието от това да се чувстваме здрави и комфортно в собственото си тяло не може да бъде заменено. Заради това е препоръчително да се отдадем на активен живот с по-малко стрес и повече време, прекарано с близки хора. Грижата за себе си също е ключов фактор за това.

Реклама
Реклама
Реклама