Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7895336 www.bgdnes.bg

Моделката и участник във "Фермата" Мариана Маринова: Не съм силиконка!

Има адвокатки, банкерки и лекарки с изкуствени гърди

КОЯ Е ТЯ

Мариана Маринова е родена на 31 октомври 1984 г. в София.

Завършва УНСС и от 2001 г. работи в различни телевизии като репортер. Носителка на титлата "Мисис България" - 2007 г. През 2008 г. получава приза Вице Мисис Вселена, както и договор за работа със световната централа на конкурса. Тя е организатор на международни и национални конкурси за красота, между които "Лейди България", "Супер Модел на Вселената", "Мис Силикон" и др. Едно от последните й предизвикателства е включването й в предаването "Фермата", което преди седмици напусна след трудна и оспорвана битка.

- Мариана, как реагира семейството ви и децата ви, когато разбраха, че ще влизате във "Фермата"?

Реклама

- Аз съм много самостоятелна, взимам решенията си сама и смятам, че нямам необходимост на 36 г. да питам кой какво мисли, особено като носиш отговорност за живота си сам и решенията си. Майка ми разбра два дни преди да вляза, какво предстои да се случи.

- Какво казаха, след като излязохте?

- Майка ми каза: "Браво Марианче!". Тя е хирург и винаги ми е повтаряла: "Няма ли да си намериш сериозна, истинска работа?". Налагало ми се е да й обяснявам, че това, което работя, е сериозно, така че тези етикети, които хората поставят, не са чужди и за майка ми. Тя самата ми каза, че не е вярвала, че мога да направя толкова много неща. Собствената ми майка е имала други представи за мен, въпреки че ме познава най-добре от масата хора, че се справям с живота си сама. Но явно дълбоко в себе си е била предубедена и е била с други очаквания за мен. Мисля, че успях да изненадам дори и нея. Някои хора помислиха, че се правя вътре, но 2 месеца на такива условия няма как да се правиш на нещо, което не си, да демонстрираш фалшиво поведение. Аз съм човек, който не харесва сплетни и интриги, не обичам да се крещи около мен.

- Според вас успяхте ли да промените всеобщото мнение на хората за силиконките?

- Първо, не съм силиконка, не съм и красавица. Не се приемам като такава. Не обвинявам хората, че поставят етикети и съдят по външния вид. Но какво значи силиконка? Всяка жена ли, която си сложи гърди, е силиконка? Познавам лекари, адвокати, банкерки с гърди. Те силиконки ли са? Или тези, които са имали рак на гърдата и са с премахнати гърди, и те ли трябва да са силиконки? Това е нелепо! Това е един елементарен начин на мислене, зачеркване на една цяла индустрия. Защо се поставят такива определения, защо се поставят под един общ знаменател? Не ме е страх от определения, не ми пречат, свикнала съм и се опитвам да се боря с тях. За мен е плюс, когато ме подценяват, защото е по-лесно да се докажа и да ги изненадам.

- Намерихте ли приятели в предаването?

- Да, успях да намеря.

Реклама

- В кой момент ви беше най-трудно?

- След 4-а седмица ме притесняваше, че съм далеч от децата си. Те бяха при родителите ми, но все пак не знаех какво се случва с тях и това ме потискаше. Спането на дъски на земята ми беше трудно физически, усложниха ми се проблемите в гърба. Имам и един възпален нерв на крака, който до ден-днешен го лекувам, ходя на терапии. Въпреки това предаването е уникално. В него трябва да влезеш, когато си готов психически, а не защото искаш да те дават по телевизията.

- Зрителите определиха, че дуелът ви със Силвия е бил напълно равностоен, но сякаш нямахте вяра в себе си. Така ли беше?

- По това време нямах много силна мотивация да остана в предаването. Имах мотивация да вляза във формата, нямах вярата в себе си да остана до край. Не съм влязла и за да изкарам 100 000 лв. Не ми е било водещо, в един момент с напредване на времето вече мислех, че съм показала каквото мога, вече нямаше какво още да демонстрирам. В този смисъл нямах мотивация. Ако исках тези 100 000 лв., със сигурност щях да искам да вървя напред. Моята мотивация беше да покажа, че съм човек, който може да работи, не го е страх от работа, може да става в 5 сутринта. И го показах! В един момент след 8-ата седмица се замислих за какво седя вътре. Замислих се, че докато демонстрирам какъв човек съм в предаването, започва да страда животът ми отвън, имам професионални и лични ангажименти. Тя няма деца и да остане вътре е по-добре за нея, докато мисълта за децата и семейството ми ме караше вече да искам да изляза.

- Какво те накара да влезеш във "Фермата"?

- Аз знам, че мога. Не съм човек, който лежи и чака. Исках да покажа на тези, които са си създали образ за мен, че може би този образ не е напълно реален. След участието ми започнаха да ми пишат много жени, които имат проблем с приемането си като личности. Чувстват се потиснати, мъжът им не ги цени, външният им вид не ги удовлетворява. И аз съм имала същите комплекси. Оперирала съм се заради себе си, за да ми е приятно да гледам човека в огледалото. Сега, на тези години и този опит, знам, че външността не е всичко и най-важното. Но има момент, когато тези неща не се знаят, и тогава човек има нужда да си направи маникюр, да си сложи мигли, дава му самочувствие. Няма лошо, ако така се чувстваш добре. Заради тези жени започнах кампания, която ще намери историите на 4 дами, които да направят промяна със себе си. Ще ги променим, за да видят човека, който искат, и след това ще проследим как това ги променя вътрешно, самочувствието и мирогледа им. Бях чела изследване, че близо 66% от българките не се чувстват хубави. Това трябва да се промени. Никой никога няма да покрие напълно критериите за красота. Външната красота и критериите не са всичко, важна е вътрешната красота. Докато стигнат до вътрешната, искаме да им дадем външна, за да ги накараме да се чувстват щастливи и да намерят красотата отвътре

- На какво искате да научите децата си?

- Да бъдат добри. Това е най-важното нещо, особено в днешно време, в което сме лишени от всякаква доброта около себе си. Никога не чакай отсреща да бъдат добри хората, а ти самият бъди добър. Това работи.

- Трудно ли е отглеждането на две деца сама?

- Бащата на дъщеря ми винаги е готов да ми помогне и подкрепи. Аз не съм сама, имам много хора около себе си. Винаги имам тяхната подкрепа, и когато имам работа, всички са готови да се отзоват. Няма драма. Малко е по-сложно да се разпределят задачите, но не е невъзможно.

- Плашат ли се мъжете от властни жени?

- Не знам дали се плашат, но със сигурност, когато си по-уверена, е по-сложно. Трябва да намериш силно изявен мъж, за да бъде двойката в някакъв баланс. Хората, които са се отдали на работата си, нямат много време за връзки. На мен лично не ми остава много време да мисля кой се плаши и кой не. Просто нямам време да започна връзка дори. Човек си преценява кое е по-важно. Имам деца, имам работа и нямам възможност да изградя връзка. На този етап смятам, че каквато и да е връзка ще ме дърпа назад от работата и децата ми. Това е мой избор, осъзнат и не страдам от това нещо, не съм в депресия. Щастлива съм от живота, който имам.

- Отричате се от конкурса "Мис Силикон" заради все по-понижаваща се възраст на момичетата, които искат силикон. Но кога подкрепяте слагането на силикон?

- Не съм против идеята, просто спрях да организирам конкурса. Не мога да се отрека от идеята си, исках да покажа, че всеки има право да се чувства щастлив, независимо дали има или няма операции. Тогава през 2009 г. реших да направя конкурс само за жени с операции. Подкрепям поставянето на силикон във всеки момент, в който тялото е завършило своето физическо развитие, около 20-21 г.. Чувала съм истории за слагане на гърди от 16-годишни момичета, това не е добре, тези момичета още не са се оформили като жени, телата им. Аз не бих подкрепила моята дъщеря да си сложи силикон на 18 г. Има нормални граници, които трябва да се спазват.

- Какво си пожелавате за предстоящата година?

- Разбрах, че съм спечелила 1 милион от конкурси, за жалост не е така. Ха-ха. Много ми се иска да е вярно, пожелавам си го за следващата година. Иначе много здраве и успехи пожелавам на семейството си и близките ми хора.

Реклама
Реклама
Реклама