Моделката и участник във "Фермата" Мариана Маринова: Не съм силиконка!

Приятел
Автор: Виктория Стоянова

Моделката и участник във "Фермата" Мариана Маринова:
Не съм силиконка!

Има адвокатки, банкерки и лекарки с изкуствени гърди

КОЯ Е ТЯ

Мариана Маринова е родена на 31 октомври 1984 г. в София.

Завършва УНСС и от 2001 г. работи в различни телевизии като репортер. Носителка на титлата "Мисис България" - 2007 г. През 2008 г. получава приза Вице Мисис Вселена, както и договор за работа със световната централа на конкурса. Тя е организатор на международни и национални конкурси за красота, между които "Лейди България", "Супер Модел на Вселената", "Мис Силикон" и др. Едно от последните й предизвикателства е включването й в предаването "Фермата", което преди седмици напусна след трудна и оспорвана битка.

- Мариана, как реагира семейството ви и децата ви, когато разбраха, че ще влизате във "Фермата"?

- Аз съм много самостоятелна, взимам решенията си сама и смятам, че нямам необходимост на 36 г. да питам кой какво мисли, особено като носиш отговорност за живота си сам и решенията си. Майка ми разбра два дни преди да вляза, какво предстои да се случи.

- Какво казаха, след като излязохте?

- Майка ми каза: "Браво Марианче!". Тя е хирург и винаги ми е повтаряла: "Няма ли да си намериш сериозна, истинска работа?". Налагало ми се е да й обяснявам, че това, което работя, е сериозно, така че тези етикети, които хората поставят, не са чужди и за майка ми. Тя самата ми каза, че не е вярвала, че мога да направя толкова много неща. Собствената ми майка е имала други представи за мен, въпреки че ме познава най-добре от масата хора, че се справям с живота си сама. Но явно дълбоко в себе си е била предубедена и е била с други очаквания за мен. Мисля, че успях да изненадам дори и нея. Някои хора помислиха, че се правя вътре, но 2 месеца на такива условия няма как да се правиш на нещо, което не си, да демонстрираш фалшиво поведение. Аз съм човек, който не харесва сплетни и интриги, не обичам да се крещи около мен.

- Според вас успяхте ли да промените всеобщото мнение на хората за силиконките?

- Първо, не съм силиконка, не съм и красавица. Не се приемам като такава. Не обвинявам хората, че поставят етикети и съдят по външния вид. Но какво значи силиконка? Всяка жена ли, която си сложи гърди, е силиконка? Познавам лекари, адвокати, банкерки с гърди. Те силиконки ли са? Или тези, които са имали рак на гърдата и са с премахнати гърди, и те ли трябва да са силиконки? Това е нелепо! Това е един елементарен начин на мислене, зачеркване на една цяла индустрия. Защо се поставят такива определения, защо се поставят под един общ знаменател? Не ме е страх от определения, не ми пречат, свикнала съм и се опитвам да се боря с тях. За мен е плюс, когато ме подценяват, защото е по-лесно да се докажа и да ги изненадам.

- Намерихте ли приятели в предаването?

- Да, успях да намеря.

- В кой момент ви беше най-трудно?

- След 4-а седмица ме притесняваше, че съм далеч от децата си. Те бяха при родителите ми, но все пак не знаех какво се случва с тях и това ме потискаше. Спането на дъски на земята ми беше трудно физически, усложниха ми се проблемите в гърба. Имам и един възпален нерв на крака, който до ден-днешен го лекувам, ходя на терапии. Въпреки това предаването е уникално. В него трябва да влезеш, когато си готов психически, а не защото искаш да те дават по телевизията.

- Зрителите определиха, че дуелът ви със Силвия е бил напълно равностоен, но сякаш нямахте вяра в себе си. Така ли беше?

- По това време нямах много силна мотивация да остана в предаването. Имах мотивация да вляза във формата, нямах вярата в себе си да остана до край. Не съм влязла и за да изкарам 100 000 лв. Не ми е било водещо, в един момент с напредване на времето вече мислех, че съм показала каквото мога, вече нямаше какво още да демонстрирам. В този смисъл нямах мотивация. Ако исках тези 100 000 лв., със сигурност щях да искам да вървя напред. Моята мотивация беше да покажа, че съм човек, който може да работи, не го е страх от работа, може да става в 5 сутринта. И го показах! В един момент след 8-ата седмица се замислих за какво седя вътре. Замислих се, че докато демонстрирам какъв човек съм в предаването, започва да страда животът ми отвън, имам професионални и лични ангажименти. Тя няма деца и да остане вътре е по-добре за нея, докато мисълта за децата и семейството ми ме караше вече да искам да изляза.

- Какво те накара да влезеш във "Фермата"?

- Аз знам, че мога. Не съм човек, който лежи и чака. Исках да покажа на тези, които са си създали образ за мен, че може би този образ не е напълно реален. След участието ми започнаха да ми пишат много жени, които имат проблем с приемането си като личности. Чувстват се потиснати, мъжът им не ги цени, външният им вид не ги удовлетворява. И аз съм имала същите комплекси. Оперирала съм се заради себе си, за да ми е приятно да гледам човека в огледалото. Сега, на тези години и този опит, знам, че външността не е всичко и най-важното. Но има момент, когато тези неща не се знаят, и тогава човек има нужда да си направи маникюр, да си сложи мигли, дава му самочувствие. Няма лошо, ако така се чувстваш добре. Заради тези жени започнах кампания, която ще намери историите на 4 дами, които да направят промяна със себе си. Ще ги променим, за да видят човека, който искат, и след това ще проследим как това ги променя вътрешно, самочувствието и мирогледа им. Бях чела изследване, че близо 66% от българките не се чувстват хубави. Това трябва да се промени. Никой никога няма да покрие напълно критериите за красота. Външната красота и критериите не са всичко, важна е вътрешната красота. Докато стигнат до вътрешната, искаме да им дадем външна, за да ги накараме да се чувстват щастливи и да намерят красотата отвътре

- На какво искате да научите децата си?

- Да бъдат добри. Това е най-важното нещо, особено в днешно време, в което сме лишени от всякаква доброта около себе си. Никога не чакай отсреща да бъдат добри хората, а ти самият бъди добър. Това работи.

- Трудно ли е отглеждането на две деца сама?

- Бащата на дъщеря ми винаги е готов да ми помогне и подкрепи. Аз не съм сама, имам много хора около себе си. Винаги имам тяхната подкрепа, и когато имам работа, всички са готови да се отзоват. Няма драма. Малко е по-сложно да се разпределят задачите, но не е невъзможно.

- Плашат ли се мъжете от властни жени?

- Не знам дали се плашат, но със сигурност, когато си по-уверена, е по-сложно. Трябва да намериш силно изявен мъж, за да бъде двойката в някакъв баланс. Хората, които са се отдали на работата си, нямат много време за връзки. На мен лично не ми остава много време да мисля кой се плаши и кой не. Просто нямам време да започна връзка дори. Човек си преценява кое е по-важно. Имам деца, имам работа и нямам възможност да изградя връзка. На този етап смятам, че каквато и да е връзка ще ме дърпа назад от работата и децата ми. Това е мой избор, осъзнат и не страдам от това нещо, не съм в депресия. Щастлива съм от живота, който имам.

- Отричате се от конкурса "Мис Силикон" заради все по-понижаваща се възраст на момичетата, които искат силикон. Но кога подкрепяте слагането на силикон?

- Не съм против идеята, просто спрях да организирам конкурса. Не мога да се отрека от идеята си, исках да покажа, че всеки има право да се чувства щастлив, независимо дали има или няма операции. Тогава през 2009 г. реших да направя конкурс само за жени с операции. Подкрепям поставянето на силикон във всеки момент, в който тялото е завършило своето физическо развитие, около 20-21 г.. Чувала съм истории за слагане на гърди от 16-годишни момичета, това не е добре, тези момичета още не са се оформили като жени, телата им. Аз не бих подкрепила моята дъщеря да си сложи силикон на 18 г. Има нормални граници, които трябва да се спазват.

- Какво си пожелавате за предстоящата година?

- Разбрах, че съм спечелила 1 милион от конкурси, за жалост не е така. Ха-ха. Много ми се иска да е вярно, пожелавам си го за следващата година. Иначе много здраве и успехи пожелавам на семейството си и близките ми хора.

Мегз бяла и красива

Мегз бяла и красива

Дизайнерката Миглена Каканашева променя изцяло живота си. Освен че отскоро твърди, че е сама, Мегз тотално смени и външния си вид. Последните снимки, които пуска в мрежата, показват отблизо перфектната й фигура. В бял, супер изрязан бански, Меги успява да подчертае няколкото така необходими килограма, които е качила

Милко стана капитан

Милко стана капитан

Капитан стана Милко Калайджиев. Мустакът на републиката яхна огромна яхта и шпори вълните. Бившият участник в "Капките" не е сменил професията. Превъплъщението е по повод новата му песен. Певецът неслучайно избра курорта Слънчев бряг за снимачна площадка на новото си парче, защото в текста има препратка към една от най-популярните парти дестинации

Борисов поиска оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов

Борисов поиска оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Решението беше взето след среща на председателя на ПП ГЕРБ и министър-председател

Петканов се показа в клозета

Петканов се показа в клозета

"И аз съм човек. И аз ходя по голяма нужда." Това реши да ни покаже Даниел Петканов. Лудия репортер се показа пред света как се... изхожда. Свалил гащите си и седнал удобно на "белия трон", четейки списание, Петканов изобщо не се притесни да качи снимка в социалната мрежа, докато е в тоалетната по голяма нужда

Най-четени

Тончо Токмакчиев: Може да седнем да говорим със Слави

Тончо Токмакчиев: Може да седнем да говорим със Слави

Тончо Токмакчиев изненадващо за мнозина се появи по 7/8 ТВ на Слави Трифонов в сряда вечер. Комикът гостува във "Вечерта на Бенда". Предаването бе посветено на един от първите албуми на "Ку-ку бенд". В него дейно участие взима и Токмакчиев. Сред шеги и спомени той изпя три от песните, сред които и големият хит Sweet chalga in time ("Стар крадец си

Христо Сираков с нова жена

Христо Сираков с нова жена

С нова хубава жена бе заловен от "България Днес" бизнесменът Христо Сираков. Ценителят на женската красота и неговата партньорка се бяха отделили на двойна маса в столично заведение, а розе придаваше още по-романтичен вкус на срещата. Девойката не е от познатите плеймейтки и засега е непозната на широката аудитория

Щерката на Брендо готви сватба

Щерката на Брендо готви сватба

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на

Райна ЗАГОЛИ дупе

Райна ЗАГОЛИ дупе

Сочно дупе показа пилето на фолка - Райна. Певицата нажежи до червено, в какъвто бански бе, плажуващите в родния й град Сандански. Бившата на певеца Константин реши да хване шоколадов загар в разгара на лятото. Райна е запалена пътешественичка, ала тази години ще трябва да се задоволи с пътувания само из страната заради коронавируса

Гущеров семейно на море

Гущеров семейно на море

На море семейно си изкарва почивката бившият депутат Добромир Гущеров, видя "България Днес". Милионерът е заедно със съпругата си, дъщеря си Мартина и нейния годеник, футболиста Димитър Евтимов, край морето. Преди да се отправи към плажната ивица, фамилията сяда в заведение край брега за чаша освежаващо кафе

Синът на Серданова я задмина

Синът на Серданова я задмина

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България

Заразената с коронавирус и под карантина ДесиСлава: Трябва ни финансова помощ

Заразената с коронавирус и под карантина ДесиСлава: Трябва ни финансова помощ

Певицата разбира мерките, но е категорична - браншът трябва да бъде подкрепен "Не може да ни оставят без никаква финансова помощ!" С тези думи ДесиСлава изрази безрезервната си подкрепа към всичките си колеги, както и към всички над 150 хил души, заети в бранша,които остават без работа след затварянето на нощните заведения

Шерци прави бебе с ръгбист

Шерци прави бебе с ръгбист

Никол Шерцингер работи за бебе с ръгбиста Том Еванс. Това разкрива приятел на двойката пред английските таблоиди. Бившето гадже на Григор Димитров е заедно с Том от около една година. 42-годишната певица все още не е ставала майка и в последно време сериозно се замисля за създаване на семейство. Близки на двойката дори твърдят

Всеки срещу всеки в "На кафе"

Всеки срещу всеки в "На кафе"

Бившата "Господарка" се цели в мястото на Гала Банда Банда и Ева Веселинова в чудовищен скандал, не могат да се помирят На нож са всички панелисти в "На кафе". Коментаторите на Гала са в сериозен конфликт от известно време, научи "България Днес". Въпреки старанието да не го демонстрират поне в ефир Ева Веселинова и Андреа Банда Банда са тежко

Цветана Манева плаши времето

Цветана Манева плаши времето

Легендата на родното кино Цветана Манева плаши дъждовете с огромен чадър. Топпапараците на "България Днес" изловиха актрисата на улицата с дъждобран, висок почти колкото звездата, въпреки че дъжд не валеше. Явно великата актриса носи чадъра, за да плаши времето, както гласи поговорката, коментираха столичани

Най-коментирани

Елена хвали Коради: Дори мъжете го харесват

Елена хвали Коради: Дори мъжете го харесват

Eдно от най-известните лица на италианския моден подиум и малкия екран Елена Сантарели засипа с похвали мъжа си Бернардо Коради, който е известен на Ботуша като бивше острие на "Удинезе". Двамата са семейство от шест години, но са заедно още от 2005-а. "Влюбена съм в семейството си, децата си, партньора си - заяви тя

Порно поздрав за Хамес

Порно поздрав за Хамес

Порно звездата Кендра Луст изненада феновете си, след като поздрави халфа на "Реал" (Мадрид) Хамес Родригес за рождения му ден. Тя честити на колумбиеца с пост в туитър, където двамата се следват от известно време. 29-годишният играч на "белия балет" и 41-годишната актриса от филмите за възрастни са приятели в социалната мрежа от 2018-а

Жената на Тоти секси на яхта

Жената на Тоти секси на яхта

Жената на Принца на Рим Франческо Тоти показа завидни форми на яхта. Бившата телевизионна водеща и актриса Илари Блази отмаря край бреговете на Италия като поне на снимките не в компанията на легендата на "Рома". Красавицата вече е на 39 години, но въпреки това продължава да изглежда страхотно. Тя и Тоти са женени от 2005 г. и имат три деца

Мегз бяла и красива

Мегз бяла и красива

Дизайнерката Миглена Каканашева променя изцяло живота си. Освен че отскоро твърди, че е сама, Мегз тотално смени и външния си вид. Последните снимки, които пуска в мрежата, показват отблизо перфектната й фигура. В бял, супер изрязан бански, Меги успява да подчертае няколкото така необходими килограма, които е качила

Пускат феновете на стадиона в Англия

Пускат феновете на стадиона в Англия

Новият сезон в английската Висша лига по футбол ще започне с фенове по трибуните. Страхотната новина разпространяват някои от най-реномираните издания на Острова. Заради пандемията от коронавирус в момента първенството се доиграва при закрити врати, но атмосферата по време на мачове е тягостна. Поради тази причина ръководството на Висшата лига

Милко стана капитан

Милко стана капитан

Капитан стана Милко Калайджиев. Мустакът на републиката яхна огромна яхта и шпори вълните. Бившият участник в "Капките" не е сменил професията. Превъплъщението е по повод новата му песен. Певецът неслучайно избра курорта Слънчев бряг за снимачна площадка на новото си парче, защото в текста има препратка към една от най-популярните парти дестинации

Борисов поиска оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов

Борисов поиска оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Решението беше взето след среща на председателя на ПП ГЕРБ и министър-председател

Петканов се показа в клозета

Петканов се показа в клозета

"И аз съм човек. И аз ходя по голяма нужда." Това реши да ни покаже Даниел Петканов. Лудия репортер се показа пред света как се... изхожда. Свалил гащите си и седнал удобно на "белия трон", четейки списание, Петканов изобщо не се притесни да качи снимка в социалната мрежа, докато е в тоалетната по голяма нужда

Императора се клати пиян

Императора се клати пиян

Бившата звезда на "Интер" Адриано отново се е върнал към пороците. Екснападателят бе спипан пиян в родината си Бразилия. Адриано едва ходи и е поддържан от приятел на улицата. Звездата поздравява свои фенове, но е видимо неадекватен. Алкохолът и наркотиците тотално провалиха кариерата на Императора, както бе наричан в Италия

Щерката на Фънки във филма за Ботев

Щерката на Фънки във филма за Ботев

Ще играе любима на един от четниците  Дъщерята на Фънки - Карла Ковачева, получила покана да се включи в лентата на Максим Генчев, посветена на Ботев. Според режисьора щерката на Фънки е доста добра и може да засенчи популярния си баща. Ковачева ще влезе в ролята на Маджарката, любима на Ботевия четник Георги Апостолов

Борисов поиска оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов

Борисов поиска оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Решението беше взето след среща на председателя на ПП ГЕРБ и министър-председател

Бягаща пътека- най-доброто кардио в домашни условия

Бягаща пътека- най-доброто кардио в домашни условия

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве

234 са новите случаи на COVID-19 у нас, 7 починаха за денонощието

234 са новите случаи на COVID-19 у нас, 7 починаха за денонощието

234 са новите случаи на COVID-19 у нас от общо 4 885 направени PCR-теста за денонощието, сочат данните на Единния информационен портал. Към момента у нас са потвърдени общо 7645 случая на новия коронавирус, от които 3699 са активните.  146 са излекуваните за последното денонощие, като общият им брой достигна 3663

Австрия забранява полетите от България и още 9 страни от
15 до 31 юли

Австрия забранява полетите от България и още 9 страни от 15 до 31 юли

Австрийските власти забраниха от 15 до 31 юли пътническите полети от България и още 9 страни заради разпространението на новия коронавирус, съобщи ТАСС. Решението беше публикувано тази нощ с постановление на австрийското министерство на социалните грижи, здравеопазването и защитата на потребителите, предава БТА

159 са новите случаи на COVID-19 у нас за 24 часа, 8 починаха

159 са новите случаи на COVID-19 у нас за 24 часа, 8 починаха

159 са новозаразените с COVID-19 у нас, което е с 82 повече от вчера. Това сочат данните на Единния информационен портал. През последното денонощие са направени общо 3341 PCR-теста. Към момента у нас са потвърдени общо 7411 случая на новия коронавирус, като от тях 3618 са активни. Излекуваните лица са 3517. От тях 198  са през последното денонощие

Коронавирусът удари богатството на Робърт де Ниро

Коронавирусът удари богатството на Робърт де Ниро

От 2018 г. Робърт де Ниро и съпругата му са разделени, като големият холивудски актьор е поел ангажимент да ѝ плаща издръжка от 100 000 долара годишно. Тази година обаче Грейс Хайтауър ще получи само 50 000 долара, тъй като бизнесът и актьорската кариера на Де Ниро пострадаха заради пандемията от COVID-19

Вижте кои държави налагат карантина на българите заради COVID-19

Вижте кои държави налагат карантина на българите заради COVID-19

Редица държави налагат карантина на българските граждани заради скока на случаите на заразени с COVID-19 у нас, предава БГНЕС. Според официалната статистика към днешна дата потвърдените случаи на коронавирус в България са 7252, от които активните са 3665. За последното денонощие новорегистрираните заразени са 77 души

Стивън Кинг продаде за екранизация три новели за 3 долара

Стивън Кинг продаде за екранизация три новели за 3 долара

Американският писател Стивън Кинг е продал правата върху филмовата адаптация на три кратки истории от сборника "If it bleeds", публикуван през април тази година. Цената на всеки от тях обаче е само един долар, съобщава „Дедлайн“. На основата на произведението „Телефонът на мистър Хариган“ ("Mr. Harrigan’s phone") за приятелството на момче с

Шерци прави бебе с ръгбист

Шерци прави бебе с ръгбист

Никол Шерцингер работи за бебе с ръгбиста Том Еванс. Това разкрива приятел на двойката пред английските таблоиди. Бившето гадже на Григор Димитров е заедно с Том от около една година. 42-годишната певица все още не е ставала майка и в последно време сериозно се замисля за създаване на семейство. Близки на двойката дори твърдят

Заразената с коронавирус и под карантина ДесиСлава: Трябва ни финансова помощ

Заразената с коронавирус и под карантина ДесиСлава: Трябва ни финансова помощ

Певицата разбира мерките, но е категорична - браншът трябва да бъде подкрепен "Не може да ни оставят без никаква финансова помощ!" С тези думи ДесиСлава изрази безрезервната си подкрепа към всичките си колеги, както и към всички над 150 хил души, заети в бранша,които остават без работа след затварянето на нощните заведения