Моделката и участник във "Фермата" Мариана Маринова: Не съм силиконка!

Приятел
Автор: Виктория Стоянова

Моделката и участник във "Фермата" Мариана Маринова:
Не съм силиконка!

Има адвокатки, банкерки и лекарки с изкуствени гърди

КОЯ Е ТЯ

Мариана Маринова е родена на 31 октомври 1984 г. в София.

Завършва УНСС и от 2001 г. работи в различни телевизии като репортер. Носителка на титлата "Мисис България" - 2007 г. През 2008 г. получава приза Вице Мисис Вселена, както и договор за работа със световната централа на конкурса. Тя е организатор на международни и национални конкурси за красота, между които "Лейди България", "Супер Модел на Вселената", "Мис Силикон" и др. Едно от последните й предизвикателства е включването й в предаването "Фермата", което преди седмици напусна след трудна и оспорвана битка.

- Мариана, как реагира семейството ви и децата ви, когато разбраха, че ще влизате във "Фермата"?

- Аз съм много самостоятелна, взимам решенията си сама и смятам, че нямам необходимост на 36 г. да питам кой какво мисли, особено като носиш отговорност за живота си сам и решенията си. Майка ми разбра два дни преди да вляза, какво предстои да се случи.

- Какво казаха, след като излязохте?

- Майка ми каза: "Браво Марианче!". Тя е хирург и винаги ми е повтаряла: "Няма ли да си намериш сериозна, истинска работа?". Налагало ми се е да й обяснявам, че това, което работя, е сериозно, така че тези етикети, които хората поставят, не са чужди и за майка ми. Тя самата ми каза, че не е вярвала, че мога да направя толкова много неща. Собствената ми майка е имала други представи за мен, въпреки че ме познава най-добре от масата хора, че се справям с живота си сама. Но явно дълбоко в себе си е била предубедена и е била с други очаквания за мен. Мисля, че успях да изненадам дори и нея. Някои хора помислиха, че се правя вътре, но 2 месеца на такива условия няма как да се правиш на нещо, което не си, да демонстрираш фалшиво поведение. Аз съм човек, който не харесва сплетни и интриги, не обичам да се крещи около мен.

- Според вас успяхте ли да промените всеобщото мнение на хората за силиконките?

- Първо, не съм силиконка, не съм и красавица. Не се приемам като такава. Не обвинявам хората, че поставят етикети и съдят по външния вид. Но какво значи силиконка? Всяка жена ли, която си сложи гърди, е силиконка? Познавам лекари, адвокати, банкерки с гърди. Те силиконки ли са? Или тези, които са имали рак на гърдата и са с премахнати гърди, и те ли трябва да са силиконки? Това е нелепо! Това е един елементарен начин на мислене, зачеркване на една цяла индустрия. Защо се поставят такива определения, защо се поставят под един общ знаменател? Не ме е страх от определения, не ми пречат, свикнала съм и се опитвам да се боря с тях. За мен е плюс, когато ме подценяват, защото е по-лесно да се докажа и да ги изненадам.

- Намерихте ли приятели в предаването?

- Да, успях да намеря.

- В кой момент ви беше най-трудно?

- След 4-а седмица ме притесняваше, че съм далеч от децата си. Те бяха при родителите ми, но все пак не знаех какво се случва с тях и това ме потискаше. Спането на дъски на земята ми беше трудно физически, усложниха ми се проблемите в гърба. Имам и един възпален нерв на крака, който до ден-днешен го лекувам, ходя на терапии. Въпреки това предаването е уникално. В него трябва да влезеш, когато си готов психически, а не защото искаш да те дават по телевизията.

- Зрителите определиха, че дуелът ви със Силвия е бил напълно равностоен, но сякаш нямахте вяра в себе си. Така ли беше?

- По това време нямах много силна мотивация да остана в предаването. Имах мотивация да вляза във формата, нямах вярата в себе си да остана до край. Не съм влязла и за да изкарам 100 000 лв. Не ми е било водещо, в един момент с напредване на времето вече мислех, че съм показала каквото мога, вече нямаше какво още да демонстрирам. В този смисъл нямах мотивация. Ако исках тези 100 000 лв., със сигурност щях да искам да вървя напред. Моята мотивация беше да покажа, че съм човек, който може да работи, не го е страх от работа, може да става в 5 сутринта. И го показах! В един момент след 8-ата седмица се замислих за какво седя вътре. Замислих се, че докато демонстрирам какъв човек съм в предаването, започва да страда животът ми отвън, имам професионални и лични ангажименти. Тя няма деца и да остане вътре е по-добре за нея, докато мисълта за децата и семейството ми ме караше вече да искам да изляза.

- Какво те накара да влезеш във "Фермата"?

- Аз знам, че мога. Не съм човек, който лежи и чака. Исках да покажа на тези, които са си създали образ за мен, че може би този образ не е напълно реален. След участието ми започнаха да ми пишат много жени, които имат проблем с приемането си като личности. Чувстват се потиснати, мъжът им не ги цени, външният им вид не ги удовлетворява. И аз съм имала същите комплекси. Оперирала съм се заради себе си, за да ми е приятно да гледам човека в огледалото. Сега, на тези години и този опит, знам, че външността не е всичко и най-важното. Но има момент, когато тези неща не се знаят, и тогава човек има нужда да си направи маникюр, да си сложи мигли, дава му самочувствие. Няма лошо, ако така се чувстваш добре. Заради тези жени започнах кампания, която ще намери историите на 4 дами, които да направят промяна със себе си. Ще ги променим, за да видят човека, който искат, и след това ще проследим как това ги променя вътрешно, самочувствието и мирогледа им. Бях чела изследване, че близо 66% от българките не се чувстват хубави. Това трябва да се промени. Никой никога няма да покрие напълно критериите за красота. Външната красота и критериите не са всичко, важна е вътрешната красота. Докато стигнат до вътрешната, искаме да им дадем външна, за да ги накараме да се чувстват щастливи и да намерят красотата отвътре

- На какво искате да научите децата си?

- Да бъдат добри. Това е най-важното нещо, особено в днешно време, в което сме лишени от всякаква доброта около себе си. Никога не чакай отсреща да бъдат добри хората, а ти самият бъди добър. Това работи.

- Трудно ли е отглеждането на две деца сама?

- Бащата на дъщеря ми винаги е готов да ми помогне и подкрепи. Аз не съм сама, имам много хора около себе си. Винаги имам тяхната подкрепа, и когато имам работа, всички са готови да се отзоват. Няма драма. Малко е по-сложно да се разпределят задачите, но не е невъзможно.

- Плашат ли се мъжете от властни жени?

- Не знам дали се плашат, но със сигурност, когато си по-уверена, е по-сложно. Трябва да намериш силно изявен мъж, за да бъде двойката в някакъв баланс. Хората, които са се отдали на работата си, нямат много време за връзки. На мен лично не ми остава много време да мисля кой се плаши и кой не. Просто нямам време да започна връзка дори. Човек си преценява кое е по-важно. Имам деца, имам работа и нямам възможност да изградя връзка. На този етап смятам, че каквато и да е връзка ще ме дърпа назад от работата и децата ми. Това е мой избор, осъзнат и не страдам от това нещо, не съм в депресия. Щастлива съм от живота, който имам.

- Отричате се от конкурса "Мис Силикон" заради все по-понижаваща се възраст на момичетата, които искат силикон. Но кога подкрепяте слагането на силикон?

- Не съм против идеята, просто спрях да организирам конкурса. Не мога да се отрека от идеята си, исках да покажа, че всеки има право да се чувства щастлив, независимо дали има или няма операции. Тогава през 2009 г. реших да направя конкурс само за жени с операции. Подкрепям поставянето на силикон във всеки момент, в който тялото е завършило своето физическо развитие, около 20-21 г.. Чувала съм истории за слагане на гърди от 16-годишни момичета, това не е добре, тези момичета още не са се оформили като жени, телата им. Аз не бих подкрепила моята дъщеря да си сложи силикон на 18 г. Има нормални граници, които трябва да се спазват.

- Какво си пожелавате за предстоящата година?

- Разбрах, че съм спечелила 1 милион от конкурси, за жалост не е така. Ха-ха. Много ми се иска да е вярно, пожелавам си го за следващата година. Иначе много здраве и успехи пожелавам на семейството си и близките ми хора.

Бенатова твори от таксито

Бенатова твори от таксито

Динамично развитие търпи работата на топжурналистката Миролюба Бенатова. След като напусна Нова телевизия и стана таксиметров шофьор, Мира започна да прави и репортажи от жълтата кола, а рубриката й се казва "Гласът на шофьора". В последния си репортаж Мира заснема друг известен българин, който си изкарва прехраната с каране на такси,

Пецата готви сватба

Пецата готви сватба

Любовта се опекла след шоуто Култовият готвач от "Хелс китчън" сгоден за чаровна адвокатка Пецата от "Хелс китчън" ще се жени. Култовият готвач от последния сезон на кулинарното риалити и любимец на публиката се сгоди с чаровната си приятелка - русокоса младша адвокатка в София - и вероятно обмисля и сватбено тържество.

Елена Петрова се просълзи, докато гледа видео със Стефан Данаилов

Елена Петрова се просълзи, докато гледа видео със Стефан Данаилов

„Първата ни среща беше на снимачната площадка на сериала „Дон Кихот се завръща”. Той имаше много хубава и сериозна роля. Беше много див, с огромна енергия, щедър, с харизма, завладява пространството, където и да се появи”. Това си спомни през сълзи пред bTV актрисата Елена Петрова за покойния Стефан Данаилов

Николета бойкотира "Левски"

Николета бойкотира "Левски"

Не се вясна на "Герена" заради Ники М. Николета Лозанова бойкотира "Левски" цяла есен. Тя не се появи на "Герена" за нито един мач на "сините" в Първа лига, видя "България Днес". Причината е повече от ясна. Плеймейтката не е никак доволна от статута на любимия й Николай Михайлов от няколко месеца насам.

Мнения

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

Разпродават хотелите на Цветан Василев

Разпродават хотелите на Цветан Василев

За продажба е обявена поредната част от хотелската империя на скандалния банкер Цветан Василев, показа проверка на "България Днес". На организирания днес търг в София са извадени имоти на дружеството "Хелт енд Уелнес" с начална цена 4.4 млн. лева. Дружеството притежава терени и хотели в най-добрите туристически дестинации на България

Норчето простира гола

Норчето простира гола

Секс пръска Нора Недкова дори и на балкона. Плеймейтката се показа чисто гола на малката си тераса, където най-вероятно се кани да просне прането. Феновете на русото миньонче се притениха да не й настине дупето. Недкова рецитира текст от песента на Михаела Филева "Изгубени в рая" под изключително провокативната си разголена снимка

Стефан Данаилов спасява жена от смърт

Стефан Данаилов спасява жена от смърт

Стефан Данаилов е спасил от смърт съпругата на известен наш актьор. Благодарение на Мастера жената, която е започвала да развива анорексия, се е оправила напълно и днес е щастлива със съпруга си. Коя е тя, кой е мъжът й и какво точно се е случило четете в утрешния брой на вестник "България

Галена пунтира Ивайла Бакалова

Галена пунтира Ивайла Бакалова

Драма на хоризонта! "Ти защо ми ползваш снимките, ма?! Ама, оу!" Галена и Ивайла Бакалова се фукат с подозрително еднакви снимки от различни краища на света - чалгаджийката е в Лас Вегас на турне, бившата Мис България - в Дубай. В интерес на истината първа си пусна кадъра Бакалова, Галена малко закъсня.

Дидо Мачев неузнаваем с брада

Дидо Мачев неузнаваем с брада

Актьорът Диян Мачев стана неузнаваем, видяха папараците на "България Днес". Джобносантиметровият комик пусна такава брада, че дори най-големите му почитатели трудно го разпознават на улицата. Дидо стана популярен като водещ на забавната тв игра "Семейни войни" и бе обявен за българския Дани де Вито, заради приликата си с американския актьор.

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Хокеист се хвали с яка канадка

Хокеист се хвали с яка канадка

Руският хокеист Никита Щербак може и безуспешно да си търси отбор, но е намерил супер жена. Тя се казва Лори и е зашеметяващ канадски модел. Двамата се запознават, докато Никита играе в първенството зад океана. След като договорът му с "Онтарио" изтече, Щербак се прибра в родината си и взе със себе си жената

Теди Кацарова с куче в банката

Теди Кацарова с куче в банката

Изключително добра компания си има певицата Теди Кацарова, докато чака стриктно в банков клон, видя "България Днес". Теди изчака реда си, а до нея чинно седи любимото й куче, порода йорки. Въпреки че в много банкови офиси влизането на животни е забранено, Теди без проблем изчаква с декоративното куче.

Български бизнесмен плаща за евромандат в Брюксел

Български бизнесмен плаща за евромандат в Брюксел

Български бизнесмен финансира австрийски евродепутат да си купи втори мандат и се жали пред медии, че не си получава парите обратно. Скандалът гръмна в Австрия, след като местният „Дер Щандарт“ публикува твърденията на сънародника ни, че евродепутатката Барбара Капел му дължи 55 бона. Името на българина не се разкрива

Пак поругаха Ботев

Пак поругаха Ботев

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

Най-коментирани

Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

Бащата на Хасан и Ибрахим без работа

Вече четвърти месец бащата на пианистите Хасан и Ибрахим е безработен. Филиалът на Центъра за спешна медицинска помощ "Шумен" в Каолиново отказва да възстанови Денис Игнатов на поста фелдшер, след като той отсъства една година, за да е до децата си в Германия. Мъжът признава, че не е в състояние да плаща месечната такса на синовете си във Висшата

Пак поругаха Ботев

Пак поругаха Ботев

Оскверниха образа на Христо Ботев в Пловдив! Това е поредната вандалска проява върху лика на революционера за последните няколко месеца. Патриотичната рисунка, намираща се на булевард "Христо Ботев", е надраскана с червена боя. След всяка вандалщина графитът е обновяван и почистван, но само след дни боята отново се появява на лицето на

4-метрова мумия се появи на мястото на бившия мавзолей

4-метрова мумия се появи на мястото на бившия мавзолей

Мумия се появи на мястото на бившия мавзолей на Георги Димитров на столичния площад "Батенберг", предава bTV. Временната инсталация е с височина 4 метра и е на скулптора Андрей Врабчев, чиято идея е да напомни, че "комунизмът не е умрял, а е мумифициран в нас". Врабчев е автор на паметника на Бойко Борисов със светещи очи и говорещ

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Фейсбук разкрива убийствата на Дарина и Никол

Мотивът на Викторио Александров да убие половинката си Дарина Министерска и бебето им Никол се крие в чатове във фейсбук. Това твърди подсъдимият за двойното убийство, стана ясно от искане на защитата му. Вчера в Софийския градски съд започна процесът срещу бившия сотаджия за разстрела на приятелката му и едногодишната им дъщеричка

Скандал с победителя в "Игри на волята"

Скандал с победителя в "Игри на волята"

Фенове плачат, губят съня си  Зрители гневни, че фаворитът с тежък характер Юлиян не взе 200 бона  Страховит скандал се вихри след финала на "Игри на волята"! Интернет гърми от недоволство и настоява, че истинският победител е отпадналият Юлиян, а не Добрин, който спечели 200 хиляди лева. Зрителският вот показва, че 52,

Теди Кацарова с куче в банката

Теди Кацарова с куче в банката

Изключително добра компания си има певицата Теди Кацарова, докато чака стриктно в банков клон, видя "България Днес". Теди изчака реда си, а до нея чинно седи любимото й куче, порода йорки. Въпреки че в много банкови офиси влизането на животни е забранено, Теди без проблем изчаква с декоративното куче.

Слави бесен на екипа си

Слави бесен на екипа си

След отказа от регистрация в "7/8" валят глоби Дългия ядосан, че хората му не направили предварителни проверки Грандиозен скандал е спретнал Слави Трифонов на екипа си след отказаната партийна регистрация. Забранени символи слагат край на опита да бъде регистрирана ПП "Няма такава държава". Според Софийския градски съд (СГС) символът на партията,

Кубрат се бие с Джошуа на стадиона на "Тотнъм"

Кубрат се бие с Джошуа на стадиона на "Тотнъм"

Кубрат Пулев е все по-близо до мач срещу Антъни Джошуа за световната титла. Мениджърът на шампиона Еди Хърн призна, че започва преговори с щаба на българина, който е официален претендент за пояса на IBF. Другият вариант пред Джошуа е среща с украинеца Александър Усик. "Сега Пулев е претендентът на IBF, а Усик е този на WBO - каза Еди Хърн

Лоренцо готов за шейх

Лоренцо готов за шейх

Лоренцо ли е това?! Или е някой млад шейх, наследник на петролен кладенец и собственик на харем красавици! Колкото и да прилича на второто, този момък от снимката всъщност е Лоренцо. Нова снимка от пътешествието на Софка и Гринго в Близкия изток ни показва Лоренцо в Абу Даби. На фона на ослепително бял ислямски дворец синът на ромската перла е в

Хранят болни с хляб върху тоалетна хартия

Хранят болни с хляб върху тоалетна хартия

Сухи филии хляб и един кренвирш върху тоалетна хартия. Такава болнична храна се предлага в едно от здравните заведения в страната, алармира в социалните мрежи Цветин Цеков. Мъжът постъпил за болничен престой на 29 ноември и останал потресен, когато му сервирали вечерята. "Можеше поне в една тарелка да се постави това угощение, но нищо,

Елена Петрова се просълзи, докато гледа видео със Стефан Данаилов

Елена Петрова се просълзи, докато гледа видео със Стефан Данаилов

„Първата ни среща беше на снимачната площадка на сериала „Дон Кихот се завръща”. Той имаше много хубава и сериозна роля. Беше много див, с огромна енергия, щедър, с харизма, завладява пространството, където и да се появи”. Това си спомни през сълзи пред bTV актрисата Елена Петрова за покойния Стефан Данаилов

"Деспасито" е хитът на десетилетието, според YouTube

"Деспасито" е хитът на десетилетието, според YouTube

Видеоплатформата YouТube определи кой е хитът на десетилетието. Очаквано това се оказа песента "Despasito", която от излизането си преди две години има 6 милиарда и половина гледания.  Хитът на Луис Фонси и Деди Янки дори влезе в Книгата на рекордите Гинес като най-популярния в историята на Youtube предава NOVA

Кръгли очила на Джон Ленън се продадоха на търг за близо 200 000 долара

Кръгли очила на Джон Ленън се продадоха на търг за близо 200 000 долара

Кръгли слънчеви очила на поплегендата на "Бийтълс" Джон Ленън се продадоха на търг в Лондон днес за близо 200 000 долара, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Смятани за една от най-известните реликви в света на рокендрола, кръглите, оцветени в зелено стъкла в златна рамка, бяха притежание на Алън Херинг - бивш шофьор

Още има опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО

Още има опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО

Все още има опасност за живота на детето, блъснато от кола на НСО. Това съобщи в ефира на bTV говорителят на УМБАЛ "Св. Анна" Антон Луков. "За 15 минути детето е било тук след катастрофата. Събран е екип от петима водещи лекари, които са го консултирали на място и след само още 15 мин. то е било вече в реанимация

Шофьорът на джипа, убил дете: Минавах на зелено и карах бавно

Шофьорът на джипа, убил дете: Минавах на зелено и карах бавно

"Следствие се води... не карах бързо, на зелен светофар минавах. Децата изскочиха от процеп, който не е пешеходна пътека, след светофара. Спрях по възможно най-бързия начин и веднага се обадих на 112, като видях, че децата паднаха". Това каза пред БНТ шофьорът на джипа, който блъсна тази вечер две деца на столичния булевард "Никола Вапцаров"

Вин Дизел качи снимка по хавлия и... банан за 120 хиляди долара

Вин Дизел качи снимка по хавлия и... банан за 120 хиляди долара

Актьорът Вин Дизел се включи със своя интерпретация на артистичната инсталация с банан за 120 хил. долара. Това стана ясно от снимка, публикувана в инстаграма му. На фотото той е напълно гол, но държи хавлия, прикриваща интимните му части, на която е залепен с тиксо... банан. Към снимката актьорът е написал само "Хаха"

Гаджето на Кариус по пясък

Гаджето на Кариус по пясък

Гаджето на вратаря на "Бешикташ" Лорис Кариус - София Томала, определено си пада по нестандартните начинания. Няма как иначе да се обясни новата инвестиция на моделката. Тя реши да вложи пари в компания, която доставя строителни материали. И набързо спести един разход на фирмата - за рекламно лице. София сама застана пред фотообективите за

Катето Евро паднала преди ефир, отишла спешно в "Пирогов"

Катето Евро паднала преди ефир, отишла спешно в "Пирогов"

Любимата на поколения актриса Катерина Евро е имала неприятен инцидент вчера. Била е поканена в предаването "Преди обед", където е трябвало да говори за предстоящото представление на "Клуб НЛО", но малко преди ефир, в коридора паднала и се ударила сериозно, научи "24 часа".  Веднага е отишла в спешното на "Пирогов", където се оказало

Детето, блъснато от кола на НСО, е контактно и стабилно

Детето, блъснато от кола на НСО, е контактно и стабилно

Детето, което беше блъснато от кола на НСО снощи, е в тежко, но стабилно състояние. Това съобщи д-р Славчо Близнаков, изпълнителен директор на УМБАЛ "Св. Анна" на извънреден брифинг тази сутрин. 14-годишното момче е с черепно-мозъчна травма, мозъчен отток, мозъчна контузия. То обаче е в съзнание, адекватно е

"Лудогорец" ще играе в Европа и напролет, но за 10 секунди изпусна € 380 000

"Лудогорец" ще играе в Европа и напролет, но за 10 секунди изпусна € 380 000

"Лудогорец" ще играе в Европа напролет, след като завърши 1:1 с "Фернцварош" у дома в последния си мач от група Н от Лига Европа. Българският първенец поведе още в 24-ата минута с гол на Джоди Лукоки, но изпусна победата дълбоко в добавеното време, когато Сигневич се възлозва от грешка на защитата и с глава вкара за крайното 1:1.