Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7896408 www.bgdnes.bg

Орлето спаси еленче

Драма в кюстендилския парк

Животното е гонено и хапано от песове 

Младо еленче беше спасено от храбър кюстендилец.

Животното е нападнато и хапано от безпризорни песове, но съдбата му изпраща 62-годишния Орлин Борисов-Орлето, който се намесва и не се стига до трагедия. Злощастната случка се разиграва във вторник привечер, когато мъжът извежда кучетата си на разходка в лесопарк "Хисарлъка".

Изневиделица чува силен лай и вижда силуетите на бездомни кучета, които преследват малко животно. Първоначално Орлин не разбира, че това е елен, но когато силите на животното го напускат и то рухва на земята, а върху него се нахвърлят помияри, мъжът осъзнава, че клетото създание е в беда.

Реклама

Борисов скача да помогне на еленчето, като се опитва да прогони песовете, но всеки път те се връщат още по-озлобени. Едно от кучетата скача върху гърба на еленчето и започва да го хапе. Тогава Орлето пуска едно от домашните си животни и то успява да разгони навлеците.

"И това същество носи сърце. Спасих еленчето от три гладни и озверели кучета, а сърцето му щеше да изскочи от страх, когато го доближих. Всяко живо същество има право да живее", разказва Борисов, като уточнява, че горското животно не е сериозно пострадало.

След неприятната случка Орлето се сблъсква с нови трудности. Обажда се на няколко горски стопанства, за да сигнализира за бедстващото еленче, но никой не му обръща внимание. По негови думи само чува оправдания, че не е в техния район и не могат да вземат решение по казуса. Затова Борисов се принуждава да даде спасеното еленче на свой приятел, който ще го гледа в хотелския си комплекс, докато се позакрепи. А веднага след това ще го пусне на свобода в гората.

"Никой не се мърда да помогне! Жалка страна сме!", ядосва се храбрецът, който получи стотици поздравления за благородната си постъпка. Той скромно отговаря, че повечето хора на негово място биха постъпили по същия начин.

Реклама
Реклама