Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7921260 www.bgdnes.bg

Чакат Горяна Стоева за игрите в Париж '24

Петър Лесов уговаря хванатата с допинг боксьорка да не се отказва


Една от най-перспективните български спортистки Горяна Стоева е в плановете за олимпийските игри в Париж през 2024 г., въпреки че беше хваната с допинг. 19-годишната европейската шампионка за девойки даде положителен тест по-рано през годината. Тя получи санкция от 3 години и 9 месеца. Наказанието изтича през пролетта на 2023 г.
"Чакахме я да дойде на Белмекен след младежката олимпиада - разказа пред "България Днес" личният треньор на Стоева Петър Лесов. - Дали са й забранени вещества, докато се е готвела за състезание по таекуондо."
Олимпийският шампион от Москва е впечатлен от качествата на Стоева.
"Играеше финал на всяко европейско, където участваше. Няма друга боксьорка в националния отбор с подобно сърце - добавя Петър Лесов. - На младежката олимпиада беше готова за финал, но изтърва минимум сребро. Имаше проблеми със свалянето на килограмите. Карах я цяла нощ да смъква 4 килограма. Много обича кока-кола. Може да изпие 3 литра."
Горяна Стоева беше приета в полицейската академия преди няколко месеца.
"Ще поговоря с нея и ще й кажа да не спира с тренировките. Ако е мотивирана, може да я видим на олимпиадата в Париж", допълни Петър Лесов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама