Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7930153 www.bgdnes.bg

Десподов се хвали с гол

Националът Кирил Десподов се похвали с гола си за "Щурм" при победата с 5:1 над "Тирол" в австрийското първенство. Българинът реализира четвъртото попадение за своя отбор и участва в атаката за второто. Бившото крило на ЦСКА бе заменено малко преди края на мача. "Това бе изключително важна победа - каза той след срещата. - Много се радвам, че отново вкарах."

Българинът прави истински фурор в Австрия. В последните 4 мача за първенство Десподов вкара 6 гола и направи четири асистенции, има и едно попадения за купата на страната. Неговият отбор се изкачи на четвърто място в класирането, измествайки оттам гранда "Рапид" (Виена). Тимът на бившия треньор на ЦСКА Нестор Ел Маестро изостава на 12 точки от първия "Залцбург", който е хегемон в австрийското първенство през последните години.

Реклама

Кирил Десподов даде интересно интервю за "Sky Austria", в които говори за първите си седмици като част от "Щурм". 

"Аз съм спокоен човек, не ходя на дискотеки, за мен е по-хубаво да хапна някъде и после да гледам филм вкъщи. Поняога не съм толкова спокоен, бързо мога да се ядосам", разказва Десподов. "Никой не завижда на друг, че вкарва. Напротив, радваме се един за друг. С Нестор Ел Маестро изиграх най-добрия си сезон в ЦСКА и после отидох в Италия. Никога не съм имал проблеми с него, той ми казва всичко директно в очите, винаги е честен, затова го харесвам. Харесва ми Грац, атмосферата, мачовете, бих си представил да остана, но е прекалено рано да говорим затова", допълни Десподов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама