Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7930620 www.bgdnes.bg

Котоошу купонясва в дискотека

30 кг по-слаб и с ново име

Показа на приятели от Япония нощния живот на София 

На купон в столична дискотека се отдаде легендарният български сумист Калоян Махлянов - Котоошу.

Спортистът живее в Япония, но от няколко дни е в България по бизнес дела. Въпреки натоварената си програма той намери време и се впусна в нощния живот на столицата. Котоошу посети една от най-популярните дискотеки в София, която е магнит за богати мъже и сексапилни девойки.

Реклама

Небрежно облечен - поизтъркани дънки и черна тениска с къс ръкав, сумистът се впуска в партито. Компания му правят негови приятели от Япония, които впоследствие признават, че не са виждали такива нощни забавления. Достойният българин вдига няколко наздравици, а по разкази на свидетели пийва уиски, въпреки че и след прекратяването на активната си спортна кариера продължава да спазва стриктен хранителен режим. Не яде сладко и тестени изделия.

Любопитното е, че Махлянов изглежда много различно от времето, когато водеше тежки битки за Купата на императора. Той е отслабнал с около 30 килограма и е подкъсил значително косата си, което от своя страна го е подмладило с няколко години. Другата голяма изненада е, че той си е сменил името - вече в сумо средите не се обръщат към него с Котоошу, а с Наруто. Българинът обяснява, че това е треньорското му име.

Махлянов е в България по повод 60-годишнината от навлизането на българското кисело мляко на японския пазар и празненствата за годишнините от установяването и възстановяването на дипломатическите отношения между България и Страната на изгряващото слънце.

Котоошу се състезава в Япония от януари 2003 г. до март 2014 г., като записва 68 участия в официални турнири и има 537 победи от 864 схватки. На 24 май 2008 г. той влиза в историята на сумото, като става първият европеец, спечелил Купата на императора.

През 2014 г. се отказва от българското си гражданство и приема японско, като с това приема и фамилията на съпругата си Асако Андо. От брака си с Асако Андо има две деца - Кирил и Мария.

Реклама
Реклама
Реклама