Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7938625 www.bgdnes.bg

Пламен Карталов уволни племенника на патриарха

Стефан Димитров загуби спора с диригентите на операта

Шефът на Софийската опера и балет Пламен Карталов отряза крилете на един талантлив певец - Стефан Димитров, научи "България Днес". Той вече не е член на колектива на Софийската опера. Постоянната оперна публика очакваше да види Димитров в операта "Дон Паскуале" на 26 октомври, но остана разочарована. В това заглавие ще играе само Николай Петров. Стефан изигра блестящо за последен път Дон Паскуале по време на феста "Опера в парка" и бе бурно аплодиран, а публиката му стана на крака. Малко по-късно възниква конфликт между певеца и диригентите Жорж Димитров и Виолета Димитрова и режисьорката в операта Вера Петрова. Във възникналия спор Карталов взима тяхна страна и уволнява Стефан Димитров.

Като син на вярващи хора, талантът е възпитаник на френската гимназия и племенник на патриарх Неофит. Работил е с педагози от световна величина - Карло Коломбари, Анна Томова-Синтова и други. Димитров не обича да спекулира с роднинството си с патриарха. Като роден чичо той го е гледал на оперната сцена, слушал го е и като солист на хора на "Св. Александър Невски", а баща му - диригентът Димитър Димитров, е създател на хор "Йоан Кукузел".

"Да, така е. Отстранен съм от трупата. Потвърждавам това, но не искам да влизам в подробности", заяви пред "България Днес" талантливият изпълнител. В момента той вече си е намерил друга работа, но цялата случка му е неприятна.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама