Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7940587 www.bgdnes.bg

1239 деца атакува похотливец в мрежата

8 месеца условно получи перверзникът

Карал момичетата да се снимат голи, заплашвал ги с компромати в интернет

Екип на "България Днес"

Осем месеца затвор условно получи 28-годишен перверзник, който атакувал 1239 непълнолетни момичета в мрежата, като ги карал да се събличат пред него. За период от пет месеца Павел Т. от Разлог успял да осъществи контакт с няколко деца. Част от виртуалните му непълнолетни приятелки отказали да изпълнят желанията му, но други се съгласили. Сред пострадалите има две сестри.

Наказанието на Павел Т. от Разлог е с три години изпитателен срок. Освен това той трябва да плати и глоба от 5 хил. лв., решил съдът.

Реклама

Павел Т. е признат за виновен за създаване и представяне на порнографски материали със и пред малолетни и непълнолетни момичета. Наред с наказанието мъжът е осъден да заплати и 6000 лева обезщетение за нанесени неимуществени вреди на жертвите си по предявените от родителите им граждански искове. Осъденият трябва да покрие и направените разноски по досъдебното производство, съобщава сайтът "Струма".

По обвинение на прокуратурата Павел Т. е подведен под наказателна отговорност за извършено престъпление, което се изразява в това, че чрез използване на информационна технология склонявал лица, ненавършили 14 и 18 години, да участват и да наблюдават действително похотливо показване. Разследващите установили, че Павел Т. извършил престъплението чрез социалната мрежа фейсбук, където имал няколко профила. През един от тях общувал с непълнолетни и малолетни момичета с цел да получи от тях снимки или видео в реално време на голото им тяло, за да задоволява сексуалните си желания. За да постигне целта си, подсъдимият използвал различни заплахи срещу жертвите си, установили криминалисти. На тези деца, от които търсел голи снимки, заплашвал, че ще покаже на родителите им неща, които ги компрометират. Другите му жертви, от които вече бил получил разголени кадри, били плашени от перверзника, че ако го издадат, ще пусне снимките в интернет пространството. От тях извергът искал повторно снимки или видео в реално време на голото им тяло.

Перверзникът е разкрит след сигнали на част от родителите, чиито деца споделили с тях за кореспонденцията си с него и исканията му впоследствие. При претърсване на дома му е иззета компютърна система, в която се съдържали множество порнографски снимки и видеоматериали. За профила във фейсбук, посредством който е извършил деянието, е използвал снимка на момче.

При постановяване на меката присъда съдът е взел предвид смекчаващите вината обстоятелства. Такива в случая се оказали младата възраст на обвиняемия към момента на извършване на престъплението и чистото му съдебно минало. Освен това той е оказал съдействие на органите на разследваното и направил пълни самопризнания.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама