Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7941328 www.bgdnes.bg

Треньорът на "Арда" Стамен Белчев: Излизаме да отстраним ЦСКА

"Арда" излиза за отстраняване на ЦСКА в днешния осминафинал за Купата на България. Тимът от Кърджали ще бъде без голмайстора си Радослав Василев и нападателя Елиша Сам, а с травми са още халфът Деян Лозев и бившият играч на "Ливърпул" Конър Рандал.

"Във всеки мач излизаме за победа - каза пред "България Днес" треньорът на отбора и бивш наставник на ЦСКА Стамен Белчев. - Дано да се получи празник за града и да дойдат повече хора на мача. Радослав Василев и Елиша Сам го пропускат заради контузии. За Деян Лозев и Конър Рандал ще решаваме в последния момент. Очаквам условията да са добри като за това време на годината. Подготвяме са за всякакви сценарии, включително и продължения. Този двубой не е по-специален за мен, въпреки че съм бил треньор на ЦСКА. Мач като мач, в който ще търсим победата."

Реклама

Вчера домакините цял ден почистваха терена в Кърджали, за да бъде приведен в добро състояние за дербито. Помагаха включително фенове и служители на клуба. Снегът е почистен, а днес не се очакват нови валежи преди мача. Надеждите на домакините са теренът да не е наводнен или замръзнал. Стадионът има проблем с дренажната система, което е една от причините "Арда" да играе домакинските си мачове от първенството в Пловдив. Вчера домакините тренираха в Момчилград, за да запазят максимално тревата. От клуба от Кърджали обещават да раздават безплатен чай на всички, които искат да се сгреят в мразовитото време.

Интересът към двубоя "Арда" - ЦСКА е голям въпреки студеното време и делничния ден. Домакините очакват над 1000 фенове на "червените" да пристигнат в града. Местните запалянковци също се активизират и на мача най-вероятно ще има поне 5000 души.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама