Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7958796 www.bgdnes.bg

Слави бесен на екипа си

След отказа от регистрация в "7/8" валят глоби

Дългия ядосан, че хората му не направили предварителни проверки

Грандиозен скандал е спретнал Слави Трифонов на екипа си след отказаната партийна регистрация.

Забранени символи слагат край на опита да бъде регистрирана ПП "Няма такава държава". Според Софийския градски съд (СГС) символът на партията, който изобразява длан с цветовете бяло, зелено, червено, създава впечатлението, че присъства националният флаг, а това е забранено в чл. 5 от Закона за политическите партии. Това води до големи скандали в телевизия "7/8".

Реклама

Според близки до Дългия създалата се ситуация го изкарва извън релси най-вече заради факта, че никой от екипа му не си е направил труда да провери навреме символа, който е трябвало да бъде регистриран. Юристите в екипа на Слави Трифонов отнасят най-голям скандал, тъй като именно те са тези, които най-добре трябва да познават закона и да го предупредят за евентуалните проблеми с логото на политическата му партия. Запознати са категорични, че сериозни глоби грозят правистите заради тази грешка. Въпреки напрежението, което породи отказът на СГС, Трифонов и сценаристите му са категорични, че това няма да ги спре. В гневен пост в социалните мрежи Слави заяви:

"Ако следващата инстанция потвърди това безумно и незаконно решение, ще регистрирам нова партия - с друго име и с други цветове. Но ще бъде със същите граждански и политически цели - нещо, което никой съд не може да забрани. Да живее демокрацията и свободата на словото!".

Сценаристите Тошко Йорданов и Филип Станев изразиха предположения, че отказът е "глупава политическа поръчка".

"Ще обжалваме това решение, тъй като е в нарушение на закона. Според Закона за държавния печат националният флаг трябва да е в правоъгълна форма, трите цвята трябва да са разположени водоравно с еднаква дължина, дори има детайли на цветовете. В знака на партията "Няма такава държава" присъстват бяло, зелено, червено, но те нито са правоъгълно поставени, нито са с еднаква дължина", казва Йорданов в телевизионно интервю.

От своя страна Станев защити началника си и партията, като сподели, че тези цветове присъстват в логото на поне още 9 партии, сред които и НФСБ.

"Според мен се търси под вола теле и се импровизира върху някакви приблизителни до закона тълкувания", допълва още Филип Станев.

Реклама
Реклама
Реклама