Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7965709 www.bgdnes.bg

Лили мръзне на сцената

Похвали се с цветя от Бойко Борисов 

Подът е крив, два пъти щях да падна, гневи се примата 

Студена зала и неравна сцена сериозно ядосаха Лили Иванова.

Грандамата на българската музика изнесе втория от общо три концерта в понеделник вечерта в НДК. Но условията в зала 1 на културния център не се понравиха на певицата, известна с безупречните си изисквания.

"Изведнъж стана много студено в залата. Защо така се получи?!", попита от сцената Лили, докато се оглеждаше на всички страни. Иванова беше супер шик в малка черна рокля, а голите й крака потреперваха от ниските температури в най-голямата зала в България. Изпълнителката нямаше много дрехи по себе си - долната част на роклята й беше като воал, а отдолу прозираше черното й боди. Но изглеждаше впечатляващо за своите 80 години.

Реклама

И докато се бореше със студа, пред певицата се появи и друго предизвикателство. "Тази сцена е много неравна, защо така е наредена?", попита Лили, докато едва пристъпваше, за да не вземе да падне. В разгара на вечерта тя изпълни коронния си номер - събу обувките си с високи токчета и започна да танцува енергично като млада девойка. След това слезе от сцената и се разходи сред публиката, без да спира да пее.

А всяка песен беше фурор. След края на поредното парче препълнената зала 1 на НДК се изправяше на крака и над 4000 чифта ръце силно ръкопляскаха на вечната изпълнителка. Тя им се отблагодари с вдигнати ръце, докато се повдигаше на пръсти.

Основен акцент на концерта бяха песните от новия албум на Лили - "Севдана". Текстовете са главно на Стефан Вълдобрев и Мартин Карбовски, с които Лили работи през последните години. Карбовски беше в залата в компанията на младо момиче, но не изчака края на концерта и изненадващо си тръгна. На първите редове бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, рапърът 100 кила и приятелката му, както и актьорът Владо Пенев.

"Имам цветя от Бойко Борисов", изчурулика от сцената Иванова и след това зачете списък с хора и фирми, които са й изпратили букети за празничния ден. "В парламента имам само един приятел - Димитър Главчев (бившия шеф на Народното събрание - б.а.)", добави примата, завършвайки списъка с имена.

Между всяка от песните Лили Иванова не пропускаше да изпълни традиционния си ритуал - със сребърна лъжичка гребваше от бурканче с мед, а след това отпиваше глътка вода. И докато го правеше, светлините в залата бяха приглушавани, а след това прожекторът отново я осветяваше.

Реклама

През цялото време зад певицата беше бендът й, като направи впечатление, че един от членовете му - басистът Веселин Веселинов, постоянно е седнал. "Навехнал си е крака, затова сме го заковали тук", обясни ситуацията естрадната легенда.

Настроението достигна най-големи висоти, когато Иванова запя старите си песни. "Щурче", "Детелини" и "Панаири" отново вдигнаха залата на крака, но този път зрителите отказаха да седнат обратно. И така до края на концерта, чийто завършек беше с 10-минутни непрестанни аплодисменти. "Благодаря!", разчувства се Лили на финала и се скри зад кулисите.

Мистерия остана защо на целия концерт певицата беше с огромни слушалки на главата. Не ги свали в нито един момент, като предположенията бяха, че така по-добре чува музиката и не се разсейва със странични шумове.

Реклама
Реклама
Реклама