Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7966134 www.bgdnes.bg

Гатузо сменя Анчелоти в "Наполи"

Големият Карло Анчелоти бе уволнен от "Наполи" след победа с 4:0 над "Генк" и класиране за осминафиналите на Шампионската лига.

Решението е на ексцентричния президент на клуба Аурелио де Лаурентис, който се изпокара с наставника и голяма част от футболистите. В Неапол избухнаха серия от скандали, а Татко Карло до последно опитваше да бъде буфер между играчи и шеф. Де Лаурентис вбеси футболистите, след като реши да ги изпрати на наказателен лагер след равенството 1:1 със "Залцбург" в Шампионската лига. Някои от тях отказаха и в крайна сметка бяха глобени с общо над 2 млн. евро. Тогава Анчелоти не зае твърдо нито една от страните, което явно не се оказа печеливша стратегия. Самият Карло нямаше намерение да напуска и след мача с "Генк" каза, че иска да продължи работата си.

Реклама

Негов приемник в "Наполи" ще е Дженаро Гатузо, който вчера фициално бе обявен за нов треньор на отбора. Легендата на "Милан" има скромна визитка като наставник и почти никакви успехи начело на "росонерите", "Палермо", ОФИ (Крит) и "Пиза". Договорът на Гатузо ще е за година и половина на обща стойност 4,5 млн. евро. 

От своя страна Анчелоти е фаворит за нов мениджър на английския "Арсенал", който в момента е воден временно от Фреди Люнгберг. Татко Карло вече работи в Лондон и английския футбол като мениджър на "Челси". Със "сините" той спечели титлата и купата на Англия през 2010 г. Интерес към Татко Карло има и от "Евертън", но по-вероятно е той да приеме предложение от "артилеристите". Анчелоти може да работи само в чужбина до лятото, тъй като в Италия правилата забраняват треньор да води два различни отбора в един сезон.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама