Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7976324 www.bgdnes.bg

Марадона печели дело за 150 бона

Използвали името му, без да го питат 

Скандалният футболист осъди топ модна марка 

Съдебно дело за 150 хиляди лева печели най-скандалният футболист на всички времена - полубожеството Марадона!

Модната къща "Долче и Габана" е осъдена да плати десетки хиляди евро като обезщетение на легендарния спортист. Причината е банална, да се чуди човек защо от модния гигант са допуснали подобна аматьорска грешка. Проблемът е, че са използвали името му с търговска цел през 2016 г.

Реклама

Съдебното решение предвижда също модната къща да плати на аржентинеца над 13 хиляди евро за адвокатски разноски - както си му е редът. Но... бълха ги ухапала.

Съдебният спор е заради дефиле в Неапол през 2016 г., по време на което манекенка излиза на подиума пред очите и обективите на целия свят със светлосиня фланелка на футболния клуб "Наполи" с номер 10 и изписано над него име Марадона на гърба.

"Това е било направено без съгласието на Марадона и без да е бил осъществен контакт с него. Юристите от щаба на "Долче и Габана" казват, че става въпрос за отдаване на почит към Неапол. Дефилето обаче имаше търговска цел, а правото да използва името и имиджа на толкова известна личност има единствено самата тя", категорични са адвокатите на Марадона.

Съдийката Паола Гандолфи отбеляза, че името Марадона е свързано с изключителни футболни умения и не може да се използва от предприемачи, без да е бил постигнат консенсус със самия футболист.

Самият Марадона, естествено, приветства съдебното решение.

"Отдаването на почит е нещо хубаво, но смятам, че трябваше да поискат нужното разрешение, за да използват името ми по време на дефилето", пише той.

За какво ли ще похарчи сега тези 150 бона? С тях може да си купи двустаен апартамент в София... но едва ли.

Реклама
Реклама
Реклама