Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7979421 www.bgdnes.bg

Майки с деца заседнаха в лифт (СТРАШНО ВИДЕО)

Кошмар на огромна височина преживяха майки с деца. Те заседнаха в събота на лифта над Сопот, след като се сблъскват две седалки.

"Много е зле положението! Господи, пази ни! Изплашени сме и само се молим", заяви стресирано Стаси Павлова, пускайки видео на живо по време на критичната ситуация. На кадрите жената видимо е много уплашена, но за щастие, случката завършва с щастлив край.

Реклама

"Пред нас имаше две момичета. При преминаването на стълб 11 те започнаха да крещят, седалката им се тресеше нагоре-надолу и изхвърчаха искри. Бях отзад с едно от децата и изпитвах страшен ужас, защото се приближавахме и нищо не можех да направя, за да предотвратя сблъсъка. Блъснахме се! Ставаше още по-страшно, защото зад нас идваха още хора и можеше да стане верижен сблъсък. Нашата кабинка обаче успя да изтласка тяхната и преминахме през ролката. Двете седалки се заклещиха една в друга и така заедно преминавахме стълбовете", спомня си ужасяващите моменти Павлова. В критичните моменти тя и близките й буквално висят на голяма височина над пропаст и не знаят какво може да се случи в следващия момент.

ВИДЕО:

"Опитвахме се да се свържем с лифта, но телефонът им беше изключен. Успяхме да се обадим на 112, които впоследствие бяха уведомили пожарната в Сопот. Беше стрес и ужас, докато стигнем догоре. Слязохме, спряха лифта и техниците откачиха повредената кабинка номер 66. Оказа се, че един от болтовете се е разхлабил. Преминахме през страшен кошмар, но слава богу, всички сме здрави и невредими", каза още уплашената жена. Тя разговаряла с техниците, които й обяснили, че подобен инцидент се случва веднъж на 10 години. Лифтът е строен през 1980 г., но седалките са сменени преди 3-4 г.

"Няма проблем с лифта! Хората са се уплашили, но са живи и здрави. Съоръжението се проверява всеки ден, отделно се правят седмична и месечна проверка, които се вписват в документацията", коментираха пред "България Днес" от лифта край Сопот.

"В събота, като отидохме на лифта, той не работеше и жената на касата ни каза, че му се прави техническа профилактика, не спомена за случката! На хижата разбрахме! Дано сме всички живи и здрави!", коментира разтревожена туристка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама