Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7979793 www.bgdnes.bg

"Локо" и "Левски" се занулиха

Не съм доволен нито от резултата, нито от играта, казва треньорът на "сините" Петър Хубчев

"Левски" ще зимува на втората позиция във временното класиране, след като завърши 0:0 с прекия си преследвач "Локомотив" насред Пловдив. "Сините" играха половин час с човек повече, но така и не успяха да стигнат до трите точки.

Реклама

В минутите преди мача целият стадион стана на крака, за да аплодира легендата Георги Илиев в последния двубой в кариерата му. Сърцатият халф сложи капитанската лента на "Локомотив" (Пд) и изигра своя мач №461 в елита. Това е абсолютен рекорд в родния футбол. Варненецът получи подарък картина, на която е нарисуван Стария град на Пловдив.

"Черно-белите" започнаха по-активно и логично първи стигнаха до опасно положение. В 10-ата минута след центриране от фаул Тиам беше близо до това да си отбележи автогол. Малко по-късно Жоро Илиев спечели фаул пред наказателното поле, а след изпълнението Парвиз Умарбаев нацели гредата. Първото полувреме завърши без точен удар в една от двете врати.

След подновяването на играта се наложи реферът Станислав Тодоров да прекъсне мача заради димки от трибуните. След малко повече от час игра домакините останаха с човек по-малко на терена. Ален Ожболт беше изгонен с директен червен картон, след като изпусна нервите си изблъска Холмар Ейолфсон при спряна игра.

Невероятен спринт на Жоро Илиев предотврати чист гол за "Левски". Ветеранът пробяга целия терен, за да се хвърли в краката на Мазурек и да избие топката преди аржентинецът да я вкара в опразнената врата. Четири минути по-късно Карагерен изпусна най-чистото положение за домакините, като сам срещу вратаря Миятович стреля в аут. В заключителните минути гостите имаха претенции за нарушение срещу Паулиньо.

"Не сме доволни нито от резултата, нито от играта. На мен ми се искаше желанието за победа да бъде по-голямо, особено след червения картон. Малко бяха ситуациите", коментира след мача треньорът на "Левски" Петър Хубчев.

Обширно интервю с Георги Илиев, специално за читателите на "България Днес", четете в последния ни брой за годината - 31 декември (вторник)!

Реклама
Реклама
Реклама