Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/8045059 www.bgdnes.bg

Красивите момичета от 4Magic: Ние сме щури и сплотени

Написахме българския текст на "Вселена" за няколко часа в колата

КОИ СА ТЕ

4Magic са сред най-младите и талантливи попълнения на българската музикална сцена. Момичетата станаха победители в петия сезон на X Factor. Елия, Никол, Валентина и Елеонора са родом от Пловдив и освен поп музика изпълняват и народни песни. През февруари 2018 г. излиза първата им песен "Together (Вечерай, Радо)", която е смесица между съвременна и народна музика. Песента е записана в Румъния и е продуцирана от румънския продуцент Кристиан Тарчеа - Monoir, а клипът към нея е заснет в Пловдив. През декември 2018 г. излиза втората им песен "Колко ми липсваш". Текстовете и на двете песни са написани от самите певици. На 7 ноември официално стартира с видеоклип и третата им песен "Вселена".

Борислав РАДОСЛАВОВ

- Здравейте, момичета. Последната ви песен "Вселена" се радва на голяма популярност. Как се роди тя?
- Валя: "Вселена" е написана по време на първия творчески лагер за писане на песни Sofia Songwriting Camp, организиран от "Вирджиния Рекърдс". Прекарахме една седмица в планината в правене на музика с професионалисти от няколко държави. Парчето се роди в третия ден от това незабравимо преживяване, когато се озовахме в студиото с шведския екип от композитори - Ерик Бернхолм и Елън Берг. Елън започна да импровизира на китарата и на всички в студиото много ни допадна мелодията. Няколко часа по-късно имахме завършена песен.
- Елеонора: Връщайки се от участие през лятото, и четирите бяхме много заредени и за няколко часа в колата написахме българския текст на "Вселена".
- Елия: Видеото към песента го снимахме цяла нощ и беше голямо предизвикателство. Трябваше да играем боулинг на токчета (смее се). Получи се точно така, както си го представяхме!

Реклама


- Какво се промени за тези две години?
- Никол: Със сигурност станахме много по-дисциплинирани, а свободното ни време намаля драстично. Да съчетаваме училище и работа не е лесно, но се справяме и ни харесва, защото обичаме това, което правим.


- Харесва ли ви да сте известни?
- Елия: Искаме хората да ни приемат като четири момичета, които имат своето нормално ежедневие. По-заети сме с участия, и то в градове, за които не сме и предполагали, че ще бъдем. Много сме благодарни на "Вирджиния Рекърдс", че ни помогна да стигнем дотук и да сбъднем мечтите си. Продължаваме напред, а целта ни е да се запазим такива, каквито сме.


- Какво искате да ви се случи?
- 4Magic: Вероятно това, което ще кажем, няма да бъде голяма изненада, но искаме да излезем на световна сцена. Мечтаем си музиката ни да се слуша и в чужбина и с нашия екип работим по този въпрос.


- Ваши колежки пробиват в MTV - Михаела Маринова и Алма.
- Елия: Първата ни песен "Together (Вечерай, Радо)" достигна до 17 държави. През януари излиза и английската версия на "Вселена" и се надяваме и тя да се върти в чуждите страни.


- В личен план как сте? Имате ли си гаджета?
- Валя: Само аз имам приятел.
- Елия: Другите нямаме гаджета, но всичко с времето си. Нашата любов е към пеенето и музиката. Оттам нататък всеки си има и своите хобита.


- Какви са те?
- Никол: Аз обичам да се занимавам с компютри и да работя с фотошоп. Започнах сериозно да го правя и мисля, че се справям все по-добре.
- Елия: Моите хобита са доста, обичам да творя. Тренирам от 6-годишна тенис на корт и половината ми живот съм го прекарала там. Също така обичам да рисувам, да пиша стихове и да обикалям света.
- Валя: Обичам да танцувам и напоследък съм започнала да рисувам абстрактни неща, които ме успокояват.
- Елеонора: И аз освен с музика се занимавам с рисуване. Обичам да изработвам всякакви неща. Наскоро два чифта от обувките ми си ги изрисувах и ги нося и до ден днешен. Обичам да уча езици - наблягам на немски и корейски в момента, а занапред много искам да изучавам арабски и гръцки, както и френски.

Реклама


- Кое е най-щурото нещо, което ви се е случвало в детството?
- Елия: Когато бях съвсем малка, във Венеция реших, че ще се разхождам сама без родителите ми. Бях на 4 години. Тръгнах да се качвам на една гондола. Повече от час съм обикаляла, а родителите ми са ме търсили. Общо взето, бях много щуро дете. Карала съм яхта като по-малка, скачала съм с парашут, гмуркала съм се в морето в Хърватска. Има още много неща, които искам да изпробвам.
- Никол: Бях кротко дете и не съм правила много лудории. Бяхме с приятели на тепе в Пловдив и реших да не слизам по стълбите, а по скалите, без да осъзнавам колко е опасно.
- Елеонора: Аз не попадам в категорията на кротките деца (смее се). Винаги правех обратното на това, което ми казваха. Отдавна питах майка ми дали мога да си сцепя веждата, не ми даваше, но го направих накрая. Обожавам пиърсинга и татуировките. Родителите ми са против, а аз всяка година отправям молба за нов пиърсинг. Засега са 10.
- Валя: Аз пък не бях палаво дете. Цепила съм си веждата веднъж, защото много подскачах и без да искам се ударих (смее се).


- С коя известна личност искате да запишете обща песен?
- Никол: Много харесвам Мария Илиева и бих се радвала един ден да направим съвместен проект.
- Елия: Преди да се случат нещата, трябва да се видим и усетим със съответния изпълнител, за да се получи добра колаборация впоследствие. Трябва да има химия между хората.


- Вярвате ли, че ще успеете да се задържите заедно по-дълго време?
- Елеонора: Започнахме нашата кариера много ударно, макар че не го очаквахме самите ние. Със сигурност ще продължим да вървим заедно по този път, имаме още много мечти за сбъдване!
- Валя: Освен това сме заедно от пет години на сцената и сме си до болка познати. И четирите сме изцяло отдадени на групата.


- Има ли завист към вас?
- 4Magic: Завистта е неизбежна и се е случвало да се сблъскаме с нея. Винаги я има, без значение кой какво прави и в коя сферата се развива. Не може всички да те харесват, би било твърде странно. Въпреки това подкрепата на хората е много по-голяма. За тези няколко години успяхме да отсеем истинските хора от тези, които нямат място до нас.


- Вие сте...
- 4Magic: Щури, усмихнати, сплотени. Ние сме магия!


- Какво си пожелавате?
- Елия: Любов и истинност между хората.
- Никол: Още много успехи в бъдеще с групата и любов.
- Валя: Любов, здраве и още много усмивки.
- Елеонора: И аз си пожелавам най-вече здраве, любов и щастие, а на нас четирите да изживеем нашето време на макс.

Реклама
Реклама
Реклама