Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8064946 www.bgdnes.bg

Жена загина при взрив в жилищен блок във Варна, има и ранени

Инцидентът е станал в блок 302 в квартал "Владислав Варненчик". Цял апартамент на четвъртия етаж е избит от взрива. Обитавал го 60-годишен мъж, който живеел на семейни начала с жена, с която обаче бил в конфликт. За него се твърди, че не е бил в сградата по време на взрива. Съседите му се съмняват, че именно той го е предизвикал с цел отмъщение. Тормозил е жена си и сина си, който завършил военоморско училище с отличие. По информация на полицията името му е Веселин Димитров и е бивш служител на реда. Съседка го чула да казва, че има намерение да отмъсти за това, че го гонят от жилището.

„На този етап няма данни в жилището да са били съхранявани взривни вещества. Веселин Димитров се издирва, както и жената, с която е живеел”, каза директорът на полицията в морската ни столица комисар Даниел Пашов.

Реклама

„Може би не е взрив на газова бутилка, тъй като пожарникарите я свалиха и не изглежда тя да е причината за взрива”, обясни кметът на града Иван Портних.

Линейки и медици извеждаха хората от горящия вход.

"Беше около 4 часа. Чу се трясък. Светнах лампата. Поглеждам - навсякъде мазилка, пушек. От коридора не мога да изляза. Навсякъде беше ужас", разказа друг от обитателите на жилищния блок.

„Бяхме събудени от ужасен взрив около 4.20 ч. Излязох да видя какво става. Имаше огромен пожар. Набрах 112, облякох се и дойдох тук, за да видя с какво мога да помогна. И след това дойдоха пожарните. Взривът се е чул на около 3 км. С вишка са изведени един мъж, детето му и жена му”, разказа Християн Иванов, свидетел на случилото се.

“В 4.20 ч. е подаден сигнала за взрив. Последвал е пожар. Има 18 изведени и една загинала. Самоличността й тепърва ще бъде изяснявана”, обясни  окръжният прокурор на Варна Красимир Конов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама