Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8066554 www.bgdnes.bg

Филмът "1917" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка

Филмът на Сам Мендес "1917" за Първата световна война детронира от челната позиция "Междузвездни войни" и оглави бокс-офис класацията на Северна Америка, предаде Асошиейтед прес.

От продажба на билети продукцията реализира приходи от 15 милиона долара. Успехът на лентата се обяснява с получената награда на "Златните глобуси" за най-добра филмова драма и с предстоящите днес номинации за "Оскари", в които лентата със сигурност ще се състезава в няколко категории, предава БТА.

Реклама

С предишното си 2-седмично участие в бокс-офиса

"1917" реализира общи приходи за своите създатели от 39,2 милиона долара в Северна Америка и 60 милиона долара от международни прожекции.

На втора позиция тази седмица е "Междузвездни войни :Възходът на Скайуокър" с печалби от билети в размер на 15,1 милиона долара. Продукцията скоро ще прескочи прага от 1 милиард долара приходи от международни прожекции, четири седмици след като излезе на екран.

Трета в класацията тази седмица е екшън-фантастиката "Джуманджи:Следващо ниво" с приходи от 14 милиона долара. На четвърта и пета позиция са филмите "Като шеф" и "Милост" с по 10 милиона долара приходи.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама