Реклама
https://www.bgdnes.bg/shou/article/8073378 www.bgdnes.bg

Криско рязко смени стила

Откакто "бати стана тати", нещата се променят, вече пише културни текстове

"Няма вече джипове, джетове!", пееше Радо Шишарката в онзи незабравим турбохит от 90-те "Ку*ви, сбогом". Лирическият герой, блед юноша на прага на мъжествеността, получава по пощата известие, че трябва да се яви в родната казарма. Това ще промени всичко - няма забавления, няма барове, няма компаньонки.


В немного по-различна ситуация е и Криско. Откакто "бати стана тати", сиреч откакто Криско стана баща, нещата ще се променят за него. Бебе от щъркела вместо известие от казармата може сериозно да размести лириките на рапъра от Габрово, ужасиха се фенове.
Промяната вече е факт, най-новата песен на Криско - "Благодаря ти", може да се конкурира по любвеобилност с което и да е плюшено мече:

Реклама

Лутах се
и губих се в късните часове,
защото празно беше мойто сърце,
което, без да знае, търсеше теб.

И сега,
когато имам всички скъпи неща,
преди да те целуна, моя любов,
искам да ти кажа благодаря.

Къде останаха римите за веселите хапченца, за "белото", за леките жени, за бързите коли и опасните тарикати?!
Запознати твърдят, че автоцензурата и промяната в стила могат да донесат още повече дивиденти на Криско, защото ще включат и всички деца към публиката. Не че досега именно лицата под 18-годишна възраст не бяха 99,9% от аудиторията на Криско, но - хей! - нека не бъдем циници! Нека се зарадваме на промяната и паузата от типа рими "Долу на пазара дърпам чанти, чанти! Искам да *** всички *****, *****!", с които Мишо Шамара първо стана известен в България, а после отиде да бачка в САЩ.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама