Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8083674 www.bgdnes.bg

БГ кримитип очиства Красимир в Лондон

Криминално проявен българин е един от заподозрените за убийството на 60-годишен сънародник в Лондон, съобщиха от МВР. Въпросният 44-годишен мъж вече е задържан от британските власти, уточнява EveningStandart.
Тялото на Красимир Къртиков е открито в дома му в британската столица на 13 януари, като според местната полиция убийството е извършено предишния ден. Медии уточняват, че домът на убития се намира на улица "Уайтхорс" в Кройдън. По трупа са открити следи от насилие, а след аутопсията като причина за смъртта се посочват "множество наранявания". Не се уточнява с какво са нанесени те.
Заподозреният за жестокото убийство на Красимир имал множество криминални прояви у нас. Той е известен на ченгетата заради кражби и наркотици, срещу него е имало 19 заявителски материала. Информацията за него е била поискана от водещия разследването във Великобритания, уточниха от МВР.
Полицията веднага е започнала разследване срещу заподозрения. Той е задържан в четвъртък вечерта.
"Разследването се движи бързо, но бихме искали да разговаряме с всеки, който е виждал Красимир след 16 часа в събота (11 януари)", призова детектив Хелън Ранс, която ръководи разследването по случая.
"Също така бихме искали да призовем всеки, който е бил в района на улицата, да се замисли дали е чул или забелязал нещо необичайно събота вечерта или през нощта в неделя. Близките на Красимир са съкрушени, но имаме задачата да разберем какво точно се е случило през онази нощ и да приведем виновниците под съдебна отговорност", допълни тя. Мотивите за убийството на Красимир все още се разследват.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама