Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8088816 www.bgdnes.bg

35 милиона вадят за "Колежа" и "Бесика"

35 милиона лева ще бъдат отпуснати от правителството за строителство и подобряване базите на пловдивските "Ботев" и "Локомотив". И двата клуба ще получат пари от държавния бюджет, за да няма сърдити, научи "България Днес".
Вече е решено, че средствата ще бъдат за довършване на стадион "Христо Ботев", по-известен като "Колежа". Освен това част от милионите ще бъдат разпределени и за реновиране на базата на стадион "Локомотив", както и разширяване на култовата фенска трибуна "Бесика".
Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова е одобрила финансирането и е въпрос на време ремонтите на спортните обекти в Пловдив да започнат.
Феновете на "Локомотив" (Пд) организираха протести в края на миналата година. Те бяха недоволни, че пари първоначално бяха предвидени само за "Колежа". "Не може за едните така, за другите вака", беснееха привържениците на "черно-белите".
След дострояването с държавни средства стадион "Христо Ботев" ще остане общински, а клубът ще ползва съоръжението под наем. Модерната футболна база в жр "Тракия" за "Локо" пък ще се разпростира на 29 декара. Проектът се движи от административния директор на клуба и общински съветник в Пловдив Атанас Узунов и е на стойност 6,35 млн. лева.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама