Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8088939 www.bgdnes.bg

Валери Божинов пред "Тутомеркато": Искам да се върна в Италия

- Какво правите сега?
- Тренирам в България, подготвям се. Все още искам да играя.
- Появи се информация, че може да заиграете в "Ливорно", има ли такава опция пред вас?
- Не знам откъде идва това нещо. Никой не се е свързал с мен. Когато видях тази информация, се изненадах.
- Как виждате битката за скудетото този сезон?
- Красиво наистина. Години наред "Ювентус" не е имал толкова яростен съперник. Миналата година това беше "Наполи", но "Интер" на Антонио Конте е по-коварен. "Юве" си е "Юве", но "Интер" са там и се борят, за да спечелят титлата. Надявам се да има интригуваща, непреодолима борба до края. През миналите години "Ювентус" четири до пет кръга преди края вече беше шампион.
- Като бивш играч в Серия "А" кого подкрепяте?
- Имах възможността да играя за няколко тима, да. Носенето на фланелката на "Ювентус" беше чест, клубът ми даде страхотен шанс и срещнах истински шампиони. Бях в стая с Павел Недвед, споделихме страхотни моменти от историята на футбола. В "Парма" бяха две красиви години, чувствах се наистина добре. Трудно ми е да подкрепям един отбор, останах фен на всички тимове, в които играх.
- "Милан" взе Златан Ибрахимович, как ви се вижда това?
- Сякаш никога не си е отивал от Италия. Пристигна със смирение, страст, желание. Невероятно наистина. Гледам го охотно, той е страхотен. Тук не говорим за пари, а за голяма мотивация, това е вълнуващо. Трябва да бъде пример за младите хора. Точно като Кристиано Роналдо. Възрастта не се брои, но желанието, ако знаеш как да играеш и имаш талант, винаги внасяш промяна.
Възрастта, ако имаш талант, не се брои.
- И така, готови ли сте да се върнете в Италия?
- Да, бих искал. Футболист не може да забрави как да играе. Като дете карате колело, ако не го използвате десет години, когато седите на седлото, все още знаете какво да правите. Животът се бори с теб, но аз не съм забравил как да играя футбол.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама