Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8091866 www.bgdnes.bg

Корейски филм е първият чуждоезичен с голямата награда на Гилдия на актьорите в САЩ

Корейският филм "Паразит" спечели наградата за най-добър актьорски състав на американската Гилдия на филмовите актьори, а Хоакин Финикс и Рене Зелуегър получиха наградите за най-добър актьор и актриса, съобщиха световните информационни агенции.

Корейската сатира за социалните разделения измести за голямото отличие холивудски филми със звезден състав, като "Ирландецът" и "Имало едно време в Холивуд". "Паразит" стана първата чуждоезична продукция с приза за най-добър актьорски състав на американската Гилдия на филмовите актьори. Тя го превръща в силен съперник на "1917" за награда "Оскар" за най-добър филм. Драмата на Сам Мендес е един от фаворитите за нея, след като спечели наградата за най-добър филм на Гилдията на продуцентите, предава БТА.

Реклама

Тъй като актьорската гилдия е най-голямата в американската киноакадемия, нейните награди се следят отблизо в надпреварата преди оскарите.

Смразяващото изпълнение на Хоакин Финикс като Жокера му донесе наградата за най-добър актьор. Той вече спечели няколко отличия с тази роля.

Рене Зелуегър получи наградата за най-добра актриса за превъплъщението си в отчаяната Джуди Гарланд в биографичния филм "Джуди".

Брад Пит получи още една награда за поддържащата роля в "Имало едно време в Холивуд", а Лора Дърн беше избрана за най-добра актриса в поддържаща роля за превъплъщаването в безскрупулна адвокатка в "Брачна история".

Драмата "Бомба със закъснител" водеше с четири номинации на Гилдията на филмовите актьори, но остана без награди. Церемонията беше разочароваща и за "Ирландецът".

Робърт де Ниро, чието изпълнение в "Ирландецът" досега беше пренебрегнато от наградите "Златен глобус", от номинациите за "Оскар" и от Гилдията на филмовите актьори, получи награда за цялостно творчество.

В телевизионните категории наградите за най-добър актьорски състав спечелиха комедийният сериал "Удивителната госпожа Мейзъл" и драматичният сериал "Короната".

Реклама
Реклама
Реклама