Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8094655 www.bgdnes.bg

Пижамата на Гришо побърка феновете в Мелбърн

Дали Григор Димитров не е забравил да си съблече пижамата, преди да се появи на корта за мача си срещу Хуан Игнасио Лондеро на "Аустрелиън Оупън"?

Това се чудят милиони почитатели на тениса, които жадно поглъщат всички новини за първия турнир от Големия шлем през 2020 г. Гришо излезе на игрището както винаги усмихнат. И облечен в шокиращ тъмносин анцуг на жълти петна! Реакциите в социалните мрежи не закъсняват. Григор е осмят в десетки колажи, които го оприличават на анимационен герой, екзотично животно и герой от пародиен екшън. В интернет тенисистът е на път е да засенчи дори военния министър Красимир Каракачанов, станал прочут със своите найлонови торбички. Случайно или не, Григор получи иронична забележка за стила си на обличане от своята бивша половинка Мария Шарапова преди около седмица.


Двамата се засякоха на демонстративен турнир и влязоха в любопитен разговор. Шарапова изигра мача си и се присъедини към коментаторите на надпреварата, когато Григор се отби до кабинката. Появата на Димитров стана повод Мария Шарапова да се пошегува с жълтите къси панталони на Димитров. Той попита рускинята дали й харесват, а отговорът е: "Никак". Шарапова се разсмя, след като и Григор каза, че не и на него му допадат.
Марката, която Димитров рекламира, повери новата си колекция за "Аустрелиън Оупън" на Кейси Байърнс, дизайнерка от Мелбърн. Лица на моделите са Ник Кирьос и Бианка Андрееску.
"Анцугът на Гришо наистина прилича на пижама - коментира пред "България Днес" известният дизайнер Жоро Пентаграм . - Големите брандове често вадят абсурдни неща в стремеж да се харесат на всички вкусове. Ако не е облечен по договор, значи такъв си му е вкусът на Григор. Подобен анцуг би подхождал на някой рапър, при тях кичът е издигнат в култ. Но за спортист от ранга на Димитров е малко странно. Или иска да разчупи клишето и протокола, или просто това си му харесва. Възможно е и жена да му е повлияла. Само той може да каже къде е причината."
Независимо от противоречивите реакции относно облеклото Гришо се представи добре на корта. Българинът продължава в следващия кръг. В Мелбърн феновете вече се правят залози дали отново ще заложи на "пижамата", която му донесе победа в мача срещу Хуан Игнасио Лондеро.


Григор: Екипът е готин!

Григор Димитров демонстрира отлично настроение, след като "пижамата" му стана хит в първия ден на "Аустрелиън Оупън".
"Обичам да бъда различен, когато става дума за обличане, а и за много други неща - признава Гришо. - Смятам, че екипът е забавен. Не искам да съм скучен и изтъркан."
Андре Агаси, който е важна част от щаба на Григор, също е харесал "пижамата". По време на своята кариера американецът също често прибягва до смели модни решения. "Андре е много щастлив от решението ми - каза Григор. - Беше впечатлен. Каза "Уау, разбирам откъде идва това".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама