Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8100812 www.bgdnes.bg

Босът на "сините" Васил Божков: "Левски" нямаше една стотинка

"Левски" е останал без една стотинка преди влизането на новото ръководство в клуба. Днес клубът няма задължения и планира довършване на ремонта на клубния стадион при определени условия. Това разкри самият собственик на "сините" Васил Божков в интервю за "Свободна Европа". Преди няколко дни бизнесменът се срещна с лидери от агитката на "Левски" и обяви пред тях, че може да спре финансирането при промяна в закона за хазарта. 


"Просто мина време и пак ми се дозанимава - каза Божков, който преди години се оттегли като собственик на ЦСКА и обяви, че повече не му се занимава с футбол. - Отборът щеше да изчезне, както изчезна ЦСКА, а на определен етап от развитието си човек може да си позволи да прави добри неща. Аз помолих да дадат "Левски", за да го спася. Не бях помолен да го взема, а поисках. Не знам кой и как, като е влизал в "Левски", му е потръгвал бизнесът, но в един момент клубът бе затънал в дългове и нямаше една стотинка, той беше фалирал де факто. Сега "Левски" е добре - няма задължения, има средства да се развива. Щяхме да приключим и стадиона тази година. Ако имаме възможност, ще го направим, ако нямаме - няма."
Божков трябваше да проведе нов разговор на "Герена" с лидерите на феновете в присъствието на медии. Първата среща бе закрита, като от нея излезе единствено кратко клипче, снимано с мобилен телефон.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама