Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8104707 www.bgdnes.bg

Бунт срещу босовете на "Юнайтед"

Феновете на "Манчестър Юнайтед" се вдигат на бунт срещу американските собственици на клуба от фамилията Глейзър и искат оставката на изпълнителния директор Ед Уудуърд. Чашата преля при унизителната загуба на "червените дяволи" с 0:2 от "Бърнли". Разгневената публиката скандира протестни рефрени срещу босовете на клуба, а част от хората си тръгнаха далеч преди мачът да е приключил. Чуха се неодобрителни възгласи и към мениджъра Оле Гунар Солскяер, чийто стол отново се клати. За оставката на отговарящия за селекцията Уудърд призова и легендата Гари Невил, а Рио Фърдинанд призова клубът да се учи от трансферната политика на големия враг "Ливърпул".
"Гледаш някои от новите попълнения и се чудиш наистина ли са в "Юнайтед" - каза Рио. - Въпросът е кой ги купува, мениджърът ли, клубът ли? Бяха похарчени 600 милиона паунда за този отбор, но най-добрите му играчи са от школата. Това говори достатъчно за работата по селекцията, която е под всякаква критика. В "Ливърпул" привличат играчи, които ще паснат на отбора. И това не е в краткосрочен план. В клуба трябва да дойде човек, който знае какво да се направи и да реши комплексно проблемите. Обичам този клуб и му желая най-хубавото. Но трябва да признаем, че след победата над ПСЖ миналата година вървим стремително надолу."
"Юнайтед" загуби от "Бърнли" на "Олд Трафорд" за първи път от 58 години. Тимът все още е пети в класирането, но изостава на 6 точки от четвъртия "Челси". Със същия актив като "червените дяволи", но с по-лоша голова разлика са "Тотнъм" и "Уулвърхямптън".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама