Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8119817 www.bgdnes.bg

Музикантът Джийсън Брад Луис: Коцето е страхотен, влюбен съм в него

Аз съм хетеро, имам приятелка от 6 години 

КОЙ Е ТОЙ

Джийсън Брад Луиз е артистичното име на Людмил Августинов. Той е на 35 г., от Плевен. Завършва визуални изкуства в Германия. Изгрява в "Х фактор", но днес се занимава активно с писане на вокални линии и музика, продуцира млади таланти, режисира музикални видеоклипове, както и реклами.

- Джийсън, изгрявате в музикалното шоу "Х фактор" преди години, където демонстрирахте доста ексцентрично поведение. Защо решихте по този начин да завземете сцената?
- Шоуто винаги е било част от моя живот, пея, откакто се помня. За мен едно присъствие на сцената е важно. Ако нямаш присъствие, не можеш да устоиш на времето. Ако не се показват качества освен певчески, които да те задържат на сцената, хората много бързо те забравят. Давах си сметка, за да се впусна в „Х фактор“, трябва да имам сериозен имидж, нещо, което се запомня. Бързо стигнах до извода, че ако си слагам грим, хората няма да ме забравят бързо. Елементарна математика е.
- Преди време се твърдеше, че не слушате чалга. Но в предаването "Черешката на тортата" показахте симпатии към Коцето. Какво е мнението ви за него?
- Не съм казвал, че не слушам чалга, а че просто не е моята музика. Следя какво се прави в попфолка, защото това е конкурент №1 у нас. Жанрът вече работи на високо ниво, с големи бюджети и чудесни видеоклипове. За мен е важно да изучавам клиповете, които излизат от тази машина, тъй като се занимавам с визуални изкуства. Отделно от това, попфолкът не е моята музика. Ходил съм с приятели по заведения с чалга, но издържам малко. Боли ме глава от чалгата.

Реклама


А Коцето е страхотен, влюбен съм в него, толкова добро момче е. Много талантлив, бизнесмен, много разбран, с чувство за хумор. Обичам хората с хумор. С него изкарахме цяла седмица, след това се виждахме по работа и си паснахме много. Фънки също ми хареса, този човек ме разсмя до сълзи, а аз се смея рядко. За мен свят без комедия е обречен. Ако хората нямат чувство за хумор, всичко отива по дяволите и е без стойност.


- Говорите много човешки, вън от всякакви скандали и провокации, но публично провокирате с изказвания и поведение. Нарочно ли е това фалшиво представяне?
- Коренно различна е персоната Людмил от Джийсън. Това е част от имиджа на артистите в глобален мащаб. Никога в реалността няма да знаете какви са Брад Пит и Анджелина Джоли, уж бяха перфектната двойка, а всъщност се оказва, че той се напивал системно, посягал е на нея и дъщеря им. Виждате ли колко различна от реалността е популярността. Аз се придържам към това да бъда себе си.
- Изкарали сте забавна седмица с Жана Бергендорф, Фънки, Коцето и Деси Тенекеджиева, но в ефир показвате провокативно поведение. Защо споделихте обработени снимки, на които се вижда хероин и вибратор?
- Това е само за забавление и нищо повече от това. Всички, които ми звъннаха, се заливаха в смях, включително Коцето и редакторите на предаването. Когато накрая пуснах истинската снимка, на която няма линии хероин, хората помислиха, че тя е обработената. Ха-ха. Хората у нас търсят под вола теле и когато си намерят теле, започват да си го отглеждат. Няма известен човек, за когото да не е говорено, че е наркоман. Не използвам наркотици, не пия алкохол, не пуша. Не съм такъв. Ако трябваше да съм умрял досега, щях да взема някакво лекарство, но не и наркотици. Преди години, когато бях в казармата, пуших трева и няколко дни не бях добре. Помня го до ден-днешен. Тогава си дадох сметка, че наркотиците са много страшни.
- В какви отношения сте с Деси Тенекеджиева, подиграхте й се, че яде риба. Имате ли пререкания с участниците?
- Не, дори бих поддържал приятелски отношения. Няма драми и обидени.
- Във фейсбук споделихте разказ, който не е излъчен в "Черешката на тортата", за конфузна ситуация в Италия и това че сте получили диария?
- Това е реална история, всички бяхме под масата от смях. Тогава Деси малко ми се разсърди, защото не беше на масата, шеташе много. Беше притеснена. Докато я изчаквахме, разказах тази история на другите, при което падна таванът от смях.
- С какво се занимавате днес?
- Работя това, което ме кара да се чувствам щастлив, и това е важно за мен. Не че музиката не е едно от тези неща, но не е водещото. Най-много ми доставя удоволствие да творя за другите, пиша музика, режисирам музикални клипове и реклами, продуцирам. Това е работата ми, с която изкарвам пари. Дори популярността ми е хоби, вероятно изглежда, че не ми пука къде се появявам и как говоря. И това действително е така. Много е ценно в живота да бъдеш себе си. Ако цял живот бъдеш някой друг, кофти приключват нещата.
- Тясно свързан сте с музиката. Какъв изпълнител липсва на българската сцена?
- За нашата скромна държава си имаме всичко. Адски харесвам Любо Киров, текстовете и музиката му. Дълго време липсваше мъжка фигура, която да прави хубава музика. Дори няма да споменавам Лили Иванова, тя е богиня. Българската сцена няма как да претърпи коренна промяна, защото всеки прави различна музика. От опит знам, че българите не подкрепят песните, които са изпети на английски език. Не знам поради какви причини. Един роден артист никога няма да може да се прояви международно, ако я няма българската подкрепа от публиката.
Написал съм 5 песни на английски и те не могат да се реализират в пределите на нашата страна. Вместо да подадат ръка, навсякъде срещаш затворена врата. Навсякъде по радиата казват: "На английски е, не става". Моята музика е на английски език, просто така я чувам и пиша.
Винаги ми е било странно това отхвърляне и реших че няма да плувам срещу течението. Тотална греда е в България да опиташ да се реализираш с творби на английски език. Прецених, че е по-добре за мен да пиша текстове, да правя вокални линии, да участвам във видеоклиповете на разни парчета, и то за други артисти. Реших, че няма смисъл да влагам в музиката, защото това е един много скъп спорт.
- Успявате ли да се издържате от работата си?
- След „Х фактор“ имах доста участия, в началото беше много гот. След това имах две парчета на английски език и видях, че хората не се кефят на това. По-склонни са да слушат световноизвестни певци да пеят на английски, но не и българин, пеещ на същия език. Това чуждопоклонничество няма да изчезне скоро.
- Вие сте на 35 г., но не ви личат. Как постигате добрия си външен вид?
- Всичко опира до грижата за себе си. Българският мъж е много запуснат, не си реже ноктите, с мазна коса и врат. Това прави лошо впечатление на жените. Много са малко мъжете, които обръщат внимание на себе си. Ако някой мъж се поддържа, той задължително ще е заклеймен като гей. Така е в България.
- Преди години споделихте, че сте хетеросексуален, не сте имали мъже като интимни партньори. Така ли е?
- Абсолютно хетеро съм, напълно не ме вълнуват мъже. Когато съм тръгвал да правя тройка с друг мъж, не ми е комфортно и приятно. Поведението ми в социалните мрежи и в публичното пространство е имиджово. По-умните хора търсят забавлението в поведението и публикациите ми, а не го приемат сериозно. Мъже категорично не ме интересуват.
- Има ли човек до вас?
- Имам вече 6 години жена до себе си. Адски влюбен съм, но пазя личното си пространство.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама