Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8121923 www.bgdnes.bg

Любимец на Конте и Буфон е новият в ЦСКА

Любимец на Антонио Конте и Джанлуиджи Буфон е новият италианец в ЦСКА. Стефано Белтраме идва на "Армията" от втория отбор на "Ювентус" и подписа договор за година и половина. Атакуващият халф има уникалния шанс през последните години да тренира с имена като Кристиано Роналдо, Буфон, Пауло Дибала... Той е юноша на "Новара", а "старата госпожа" откупува правата му за 750 000 евро през 2011 г. В продължение на 9 години Белтраме е част от "Юве", но е отдаван под наем на куп отбори в Италия и Нидерландия. Единственият треньор в гранда от Торино, който дава шанс и си харесва Белтраме, е именно Конте. Стефано записва един-единствен мач за първия отбор в Серия "А" и описва дебюта като "най-щастливия ден в живота ми."
"Никога не съм виждал толкова страст в един треньор - казва Белтраме за Конте. - Той винаги иска най-доброто от играчите си и е много добър в това да вземе максимума от всеки свой футболист. Винаги ще съм му благодарен. Спомням си дебюта в "Ювентус", това беше най-добрият момент в моята кариера. Не осъзнавах какво съм постигнал, всичко стана толкова бързо. Играехме при 1:1 срещу "Дженоа" у дома. Конте ме погледна и ми каза: "Белтраме, загрявай, защото ще излезеш на терена след две минути". Имах шанс да вкарам, но вратарят спаси удара ми." Дебютният мач се оказва и единственият официален за халфа с екипа на първия отбор на "Юве". Той играе в доста приятелски мачове и е част от състава за някои от лагерите на гранда. През изминалия полусезон 26-годишният футболист играе за дубъла на "старата госпожа", който се състезава в трета италианска дивизия.
На Апенините трансферът на Белтраме в ЦСКА бе широко отразен. Появи се и невероятната информация, че той ще получава огромната сума от 1,5 млн. евро на сезон. От "Армията" се изсмяха на подобно твърдение. Според запознати заплатата на Белтраме в ЦСКА ще е около три пъти по-малко. Освен това "червените" са платили неособена голяма сума на "Юве", за да откупят правата на Белтраме, тъй като договорът му със "старата госпожа" изтичаше през лятото. Според сайта transfermarkt актуалната му цена е 500 000 евро, но "червените" почти сигурно са платили по-малко. 


"Много се вълнувам за новото приключение, нямам търпение то да започне! - написа Белтраме в социалните мрежи. Само ЦСКА! Искам да благодаря на "Ювентус" за последните 9 години. Всички там ми помогнаха да израсна и да стана футболистът, който съм днес."
Белтраме неведнъж е тренирал заедно със суперзвездата Кристиано Роналдо. Португалецът се представя пред новия играч на ЦСКА при пристигането си в Торино. "Той е страхотен играч - казва Стефано. - Когато влезе в стаята, всичко се променя." Бившият младежки национал на Италия разказва и любопитна случка с легендата Джанлуиджи Буфон. "Веднъж тренирах с първия отбор - започва Белтраме. - На масата бяхме с Буфон, Леонардо Бонучи и Маркизио. В един момент на покривката се появи малък паяк и започна да тръгва към Буфон. Тогава Маркизио му каза: О, Джиджи, паякът носи пари! Той отговори: Не, не, да се маха, вече не знам къде да ги слагам... Голям смях. Тогава ми стана ясно, че Буфон е номер едно, дори и като човек. Ако резултатите на терена не са добри, парите струват само до определен момент. Буфон винаги беше там, за да ми подаде пръв ръка."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама