Реклама
https://www.bgdnes.bg/video/article/8175338 www.bgdnes.bg

Вижте как изхвърлени дъвки се превръщат в изкуство (Видео)

Стрийт художникът Бен Уилсън събира от улиците на Лондон изхвърлени след употреба дъвки и ги превръща в арт-предмети, съобщава Франс прес, цитирана от БТА.

Петдесет и седем годишният англичанин счита своето изкуство за екологично, тъй като освобождава лондонските улици от едни от най-досадните боклуци. От 15 години той събира дъвки, придава им форма и ги боядисва. Произведенията му не са по-големи от монета и трудно се забелязват, когато ги излага продан на стъпалата пред катедралата Сейнт Пол или на моста "Милениум бридж".

Реклама

Употребените дъвки биват изваяни от Уилсън и придобиват формата на споменатия храм. Други представляват пъстроцветни миниатюрни пана с посвещения.

Бен Уилсън е жител на северната част на Лондон. Отначало той започнал да твори предмети от дърво, но-след това се преориентира към дъвките. "Да ги захвърлиш на улицата е една доста безотговорна постъпка, коментира творецът. Поради тази причина аз реших да им дам нов облик, извеждайки ги извън градската среда с помощта на ценителите!"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама