Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8177916 www.bgdnes.bg

Силиконовата теоложка Илона Георгиева: 800 лв. за учител по религия

Напълно достатъчни са, не съм кифла

800 лв. трябва да е заплатата на учител по религия. Като такъв ще ми бъдат напълно достатъчни - нямам кредити и наеми, не пия, не пуша, нямам кола и не излизам по заведения, след като се омъжих.
Това сподели пред "България Днес" силиконовата теоложка Илона Георгиева. След като се дипломира наскоро в Богословския факултет на Софийския университет, участничката в конкурса "Мис Силикон" търси работа като преподавател по религия. Точно каквато е нейната специалност.
"Започвам усилено да търся работа в столичните училища. В момента нямам. Вероятно местата вече са заети, но ако има място, бих започнала веднага. 800 лв. заплата за свободно избираем предмет като религията е напълно достатъчна за мен. Като платя 200 лв. сметки, останалите 600 са ми предостатъчни. Ще бъде нагло, ако кажа, че са ми малко", споделя пред вестника Илона и добавя, че никога няма да бъде като "кифлите, които им трябвало по 5000 лв. издръжка на месец".
Георгиева, която сключи брак в Софийския централен затвор с кримигероя Тихомир Георгиев - Тишо Боксьора , е категорична, че децата трябва да учат по учебника, изготвен от Светия синод. След близо 80 години за първи път митрополитите изготвиха помагало за предмета религия. Той влиза в битка с още три учебника по предмета, изготвени от частни издателства.
"Аз бих избрала задължително учебника от синода, защото хората там живеят за вярата, за тях това не е бизнес. Има много духовници, които заслужават да съставят такива книги за обучение", убедена е Георгиева.
Първите три неща, на които силиконовата теоложка ще научи възпитаниците си, след като започне работа като преподавател по религия, е да се предпазят от сектите, след това от "врачките, баячките и всичките такива шарлатани", а накрая да не губят вяра и в най-трудните моменти.

Спират сексобразованието на 10-годишни

Сексуалното образование в училище в Перник предизвика раздор сред родителите. Някои родители се възмутиха, след като преподаватели учили 10-годишни деца на мъжката и женска полова система, а след това ги насърчавали да ги рисуват.
Според психолога на училището Симона Добринова проектът има превантивна цел - да предпазим децата от насилие.
Програмата, която не е одобрена от МОН, ще бъде прекратена заради конфликта.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама