Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8184291 www.bgdnes.bg

Три дилеми пред Крушчич за дербито

Дилеми мъчат треньора на ЦСКА Милош Крушчич преди дербито с "Левски". Голямата въпросителна пред треньора е дали героят от последния мач срещу "сините" Раул Албентоса ще се възстанови от травмата си в петата. Ако това не стане, до капитана Петър Занев в центъра на защитата ще застане един измежду Пламен Гълъбов и Божидар Чорбаджийски. На вратата сигурен е бразилецът Густаво Бусато. Крайни бранители ще бъдат Иван Турицов и Брадли Мазику, а пред тях ще действат Жанио Бикел и Валентин Антов. 

Втората сериозна дилема е кой да играе на дясното крило на "червените". Кандидатите за мястото са трима - Едвин Джеси, Вив-Соломон Отабор и Рафаел Енрике. С най-големи шансове към момента е Джеси, който през тази зима се завърна от американския "Далас". Титулярят от есента Соломон-Отабор вероятно ще седне на пейката, а включване в стартовия състав на доскоро лекуващия тежка контузия Енрике ще е голяма изненада. На лявото крило се очаква от първата минута да започне Евандро.
Третото най-важно решение на Крушчич ще бъде кой да играе зад сигурния за поста си централен нападател Али Соу. Големи шансове за титулярно място има италианецът Стефано Белтраме. Атакуващият халф дойде през тази зима от "Ювентус" и впечатлява треньорите по време на тренировки. Белтраме вкара и един от головете при победата с 2:0 над "Струмска слава" в последната контрола. Другите алтернативи за поста са португалецът Тиаго и Кристиян Малинов. Последният може да бъде преквалифициран в по-предни позиции, въпреки че е дефанзивен халф.
От групата ще отпадне руснакът Денис Давидов, който няма европейски паспорт. В нея ще попаднат новодошлият Ахмед Ахмедов и австралиецът Томи Юрич.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама