Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8191326 www.bgdnes.bg

Лечителят Кръстьо Ангелов: Ванга е фалшива!

Тя е от онези пророци, за които се казва: На сляп народ - сляп пророк

Кой е той

Лечителят Кръстю Ангелов е познат на почти цяла България. Половината от 64-годишния си живот той е посветил на изучаването на небесната наука. Твърди, че Гавраил е неговият учител чрез Бога и от небето. По негова поръка мъжът от тополовградското село Срем обикаля из страната и прави хората по-добри със словото Божие. Търсят го много хора - от Италия, от Кипър и Гърция с надежда за изцеление.

- Г-н Ангелов, наричат ви духовен учител. Как по-точно лекувате душите на хората?
- Водя много труден диалог с Бога и ангелите. Това е едно учение, което проповядвам. Казвам на болните, които идват при мен за помощ, начина и метода, по който трябва да търсят връзката с Бог, и чудото се случва. Искам да кажа, че тази връзка с Господ се случва не с икони и символи, а само със слово. За съжаление нито Библията, нито Коранът ни дават тези отговори. Това са книги от събрани съчинения на живи хора. В Библията има само 10% истина, а в Корана - 30%. Моето учение е учение, което е подобно на математиката, и всеки, който иска да е жив и здрав, трябва да го следва. Аз съм изпълнител на Божията воля и това, което трябва да предам, го предавам. Така хората оздравяват, защото на иконите и да се кланяте, и да не се кланяте, рядко могат да ви излекуват. И аз съм имал страдания. Ходил съм в църкви и джамии, но нищо. Докато не разбрах, че вярата всъщност лекува. Тя е във всеки от нас.
- Бог сътворява ли чудеса?
- Да, и ще ви разкажа за едно такова чудо. Жената се казва Мария Георгиева и работи при шефа на католиците в София. Нейният чичо беше владика и се казваше Стратиев. Та на тази жена й откриха рак на гърдата. Не пожела да бъде оперирана и чичо й владиката започна да й чете молитви. Само че гърдата не се оправя. Тогава владиката на католиците я заведе при папа Йоан-Павел Втори, за да й чете молитви за излекуване от рака. Четири пъти ходи жената при папата, четири пъти й чете молитви за здраве във Ватикана. В Рим, като виждат състоянието й, предлагат спешна операция, но тя пак отказва. И една вечер пристига със сестра си в моето село Срем. Започна да ме моли и прегръща: "Умирам, казва, помогни ми!". А аз й отговарям, че раците ги вземам и ги пускам в реката. Молих се горещо на Бог да й помогне. Чу ме! Днес жената е към 45 години, жива и здрава и продължава да работи в храма на католиците. Кажи ми сега, защо Бог ги дава тези чудеса на мен? Има ли обяснение историята? Няма.
- И други чудеса разказват хората за вас, помогнали сте на майка си.
- Да. Точно на Йордановден преди време на площада в селото пада майка ми и умира. Обадиха ми се и аз веднага пристигнах. Дори и през ум не ми мина да викам лекари. Майка ми вече си беше заминала от този свят. Взех я на ръце и я внесох в двора. Повиках моя Бог на помощ. И Той ми я даде. Погледнах нагоре - хората се бяха надвесили над мен, вероятно за да видят как ще реагирам на смъртта на майка си. А аз само казах: "Майко, стани да изпратиш хората!". И тя стана да ги изпрати. Имам свидетели, можете да питате хората от село.
- Каква е причината за болестите?
- Фактът, че голяма част от нас са прекъснали връзката си с Бога. Той е жив човек като нас, притежаващ разум, който не се среща никъде другаде.
- Казвате, че помагате чрез молитви към Бог. Вие в религиозно семейство ли сте отраснали?
- Да кажа да, и ще бъда прав, но не точно това е моето семейство. В семейството на моята баба има двама души, които са били владици в Католическата катедрала в Пловдив. Не ми е повлияла религиозността на семейството ми. Вървя по собствения си път. В един момент, когато бях на 33 години, разбрах, че съм малко по-различен от тях - знам, че във всяко тяло има ангели, които работят по Божия заповед, и те могат да излекуват организма като цяло.
- Как комуникирате с тези ангели?
- Както всяка машина, която излъчва сигнал. Така си говоря с тях. Често казвам на своите приятели, че ще минат 50 години и няма да има телефони, ще си комуникираме ей така, с мислите си. На човечеството му трябва духовна наука, не философска, а точна, като математиката. Може и да ви разочаровам, но моята философия е повече да работим, а по-малко да говорим, да ядем, да пием, да се радваме. Естествено, и да спортуваме, за да сме здрави.
- Искате да кажете, че религията може да помогне, стига да знаем как да се молим?
- Моето мнение е, че всички партии и всички религии не са в услуга на обществото. Виж, Бог и вярата са друго нещо. Не свещите, не помените за умрели хора, а вярата. Знаеш ли какво ми заръча Бог да предам на хората? Да палят свещи, когато им изгасне токът, само тогава. А да му се покланят сутрин. Когато станат и си измият зъбите и лицето. Божията наука е като компютъра - с определени правила.
- Какво мислите за другите религии?
- Изучавал съм ги всичките: кришна, гуру, ислям, за да знам за какво става въпрос. Но на религиите не вярвам. Както не вярвам, че има глобално затопляне. Това е изпитание, което Бог ни праща, за да се обърнем към него. Човешката болка е телеграма от Бога, а Сатаната е необходимото зло за Бога, чрез което той доближава хората до себе си.
- За Ванга какво мислите?
- Тя не е истинска, тя е фалшива! Тя е от онези пророци, за които се казва: На сляп народ - сляп пророк.

Реклама


- С известни политици срещали ли сте се?
- Срещал съм се и съм разговарял с всичките важни за България политици. Имах сериозен разговор с Волен Сидеров в Хасково, с Петър Стоянов - в Пловдив, а известно време живях в Красна поляна до президента Първанов. На всичките съм се опитал да внуша Божията доброта и разбиране. Доколко съм успял, нека всеки сам да прецени за себе си. Само с Желю Желев не можах да се срещна, не ми позволиха да се доближа да него.
- Веднага ли хората усещат изцелението?
- Не. Понякога изцелението настъпва до няколко часа или дни. Стига да вярваш, че може да се случи. Не вярваш ли, нищо няма да помогне. Дори и Бог.

За поръчка на книгата "Лечителите на България" на www.trud.cc
Телефон за връзка с лечителя:
0889 078 472

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама