Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8194463 www.bgdnes.bg

Светец спасява самоубийца

Жената се събужда от кома без следа от шизофренията след молитва към св. Ефрем Нови

Свети Ефрем Нови Чудотворец спасява от смъртния одър българка, нагълтала се с хапчета. Жената е с диагноза шизофрения и вероятно затова посяга на живота си. Лекарите от ВМА не дават никакви шансове, но тогава идва чудодейното изцеление след молитва към светеца.
Историята се случва през септември 2018 година. Тя е разказана от жената, която измолва избавлението от свети Ефрем Нови при поклонническото си пътуване в Гърция - Антонела Моралийска.
Ден преди да посети манастира на светеца в южната ни съседка, приятелка на Антонела й се обажда по телефона.

Реклама

Споделя й, че нейната сестра се нагълтала с хапчета и е приета по спешност във Военномедицинска академия. От лечебното заведение не давали никакви шансове жената да бъде спасена. Но и да се случело това, излизайки от комата, пораженията върху здравословното й състояние щели да бъдат непоправими.
Приятелката на Антонела я попитала възможно ли е да се помоли на свети Ефрем за помощ, тъй като чула, че е наричан Светецът Светкавица, защото светкавично отговаря на просбите на призоваващите го.


Моралийска се помолила на светеца още на следващия ден, след което продължила поклонническото си пътуване из светите места в Гърция. Връщайки се в България, тя с изумление научила от сестрата на пациентката във ВМА, че тя не само е излязла от комата, но се е събудила жива и здрава без никакви последствия.
Но и това не е всичко. Преглед при изтъкнат психиатър малко по-късно установил, че тя няма никакви психични заболявания и шизофренията е отшумяла по чудодеен начин.


Това е първата българска следа в чудодейните изцеления на свети Ефрем Нови. Във вторник, сряда и четвъртък (18, 19 и 20 февруари) от 18,30 ч. в Дома на киното в столицата предстои премиерата на филма "Светецът Светкавица", в който автор, оператор, режисьор и продуцент е журналистът Ангел Бончев, който издаде и книгата "Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама