Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8198042 www.bgdnes.bg

Жесток расистки скандал

Марега побесня след маймунски звуци, напусна терена и показа средни пръсти

Невероятен расистки скандал разтърси португалското футболно първенство. Неприятните сцени се разиграха на стадиона в Гимараеш, където един срещу друг играха местният "Витория" и "Порто".
Нападателят на гостите Муса Марега отбеляза победния гол за 2:1. През целия мач той бе атакуван от домакинските фенове с расистки подвиквания. Нервите му не издържаха и той посочи цвета на кожата си, след като се разписа.
Жестът на малиеца вбеси още повече агитката на "Витория", която започна мощно да издава маймунски звуци. Към Марега полетяха и счупени седалки. 28-годишният футболист веднага поиска да напусне терена, въпреки че голяма част от съотборниците му и треньорският щаб опитаха да го успокоят. Наложи се в 72-ата минута да бъде направена смяна и на негово място се появи Манафа. Португалският гранд "Порто" излезе с изявление във връзка с расисткия скандал.


"Озадачени сме от проявите на расизъм по адрес на Марега. В "Порто" всички служители и привърженици сме солидарни с футболиста, който беше принуден да заеме твърда позиция след нееднократните обиди на расистка основа. "Порто" осъжда расистките прояви, които бяха едни от най-грозните проявления в новата история на португалския футбол. Подобно поведение трябва да бъде наказано", обявиха от клуба.
Любопитен факт е, че Марега игра във "Витория" (Гимараеш) през сезон 2016/2017 и дори отбеляза 14 гола в 31 мача.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама