Реклама
https://www.bgdnes.bg/sagata_bozhkov/article/8199637 www.bgdnes.bg

Комисията по хазарта състави актове на хазартните фирми на Васил Божков

Комисията по хазарта състави актове на хазартните фирми на Васил Божков. Според информация на БНТ те са за 700 милиона лева неплатени такси към държавата.

В отговор на запитване на телевизията от държавната комисия по хазарта са отговорили следното:

На 17.02.2020 г. от служители с контролни функции от Държавна комисия по хазарта (ДКХ) са съставени и връчени актове за установяване на административни нарушения на: Национална лотария АД, Евробет ООД, Еврофутбол ООД, Ню Геймс АД. Актовете са за нарушение на разпоредбата на чл. 30, ал. 6 от Закона за хазарта (ЗХ), във връзка с ал. 3 от същия член, съгласно която организаторите на хазартни игри, които заплащат таксата по ал. 3 от ЗХ подават всеки месец в Комисията до 15-о число на следващия месец декларация по образец.

Санкциите се определят с Наказателно постановление, което се издава от председателя на ДКХ, съгласно разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания и на основание разпоредбата на чл. 104, ал. 3 от ЗХ („На организатор на хазартна дейност, който не посочи или посочи неверни данни или обстоятелства в декларацията по чл. 30, ал. 6 и 7, водещи до определяне на таксата в по-малък размер, се налага имуществена санкция в размер на неначислената такса, но не по-малко от 5000 лв.").

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама