Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8199725 www.bgdnes.bg

Братя българи с клещи мъчат сънародник

Клипът открит в телефона на единия бияч

Тийнейджърът танцувал гол заради дълг за марихуана в Испания

"Иди, намери нещо, от което да го боли. После другият се върна с клещи".
Това свидетелства пред полицията 20-годишен българин, който е измъчван от двама тийнейджъри. Те също са наши сънародници, а случката се разиграва в предградие на испанския град Валенсия. Освен всичко друго жертвата е каран да танцува гол и това било заснето на клипче.
Медиите на Иберийския полуостров нашироко отразяват разкритията след задържането на двама непълнолетни българи, които измъчвали трети. Момчетата, които са на 15 и на 17 години, са братя. Те са задържани, след като 20-годишен се оплакал, че тийнейджърите нахлули в дома му и го изтезавали жестоко. Историята датира от ноември, но за случилото се се разбира едва сега, когато по-големият се престрашил да разкаже за него. Той бил нападнат в жилището си в 9-хилядното градче Честе, в провинция Валенсия. Прибирал се от работа и тъкмо отключил входната врата, когато зад гърба му изникнали двамата братя. Те го набутали насила в собствения му апартамент и затръшнали вратата. Заключили и започнали да го бият и измъчват. Униженията продължили повече от час. Братята принудили баткото да се съблече гол и да танцува. Двамата снимали униженията с телефони. По някое време единият изпратил другия да намери нещо в къщата, което да засили инквизициите. Братът се върнал с клещи, с които също започнали да мъчат по-големия. Не спрели въпреки виковете и молбите му. По някое време той изпаднал в безсъзнание от болката. Двамата намерили в банята кофа, напълнили я с вода, излели я върху нещастника и когато той се свестил, продължили с мъченията. След около час зарязали полумъртвия млад мъж и си заминали по живо, по здраво.
Въпреки жестоките травми по-големият отначало изобщо не подал сигнал. Раните му обаче не зараствали и потърсил лекарска помощ. На медиците обяснил, че е паднал лошо и от това са травмите му. Те се усъмнили в историята и го предупредили, че ще алармират полицията. Вероятно това е накарало все пак жертвата да отиде в щаба на Гражданската гвардия в Честе и да съобщи за случая. Ченгетата веднага издирили двамата братя, за да ги разпитат за случая. Отначало те отричали каквото и да било, но в телефона на единия е открит клип, на който се вижда как жертвата им танцува гол. Клипът бил изтрит, но спецове от полицията успели да възстановят файла. За да е пълно унижението на по-големия, се оказало, че братята са го пуснали и в сайт за видеосподеляне.
Въпреки че са непълнолетни, двамата са задържани в специален център от затворен тип със заповед на съдия. Те са обвинени в незаконно задържане, уронване на морала и нанасяне на телесни повреди с опасни инструменти. Братята се оказали стари познайници на местната полиция от по-рано и имат зад гърба си грабеж, придружен с насилие. Заради възрастта си се измъкнали леко.
Според местния кандал Levante-EMV причината за нападението е стар дълг за марихуана. По-големият си взел трева от единия тийнейджър, но забравил да я плати. Затова братята решили да накажат длъжника и нахлули в къщата му, за да го измъчват.


Други действат с чук и отвертки

Двама българи получиха прозвището д-р Джекил и мистър Хайд, след като проститутки се оплакаха на властите в Гърция, че нашенците ги мъчили с чук и отвертки. Както "България Днес" съобщи, Велизар Стоименов и Тони Димитров са арестувани по обвинение, че са изнасилвали три проститутки и ги мъчили с отвертки и ножове. Едно от момичетата е с черепно-мозъчна травма и две счупени ръце от удари с чук.
Двамата, които бяха наречени и "драконите", попаднаха в ареста, след като една от жертвите им се оплака в полицията. Оказало се, че макар двамата да имат стари криминални прояви, дори жената на единия нямала представа на какво е способен мъжът й.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама