Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8201511 www.bgdnes.bg

"Тотнъм" загуби Сон

"Тотнъм" няма да може да разчита на своята звезда Хюн-Мин Сон за утрешното домакинство на "РБ Лайпциг". Първият осминафинален сблъсък от Шампионската лига е утре вечер от 22 часа в Лондон.

Южнокореецът ще отсъства от терените в следващите няколко седмици, обявиха официално от клуба. Той е получил фрактура на ръката по време на драматичния двубой с "Астън Вила", спечелен с 3:2. Именно Сон осигури трите точки за "шпорите" с гол от дузпа и победно попадение в последната минута.
Очаква се 27-годишният футболист да претърпи операция тези следващите дни. Той със сигурност пропуска и лондонското дерби срещу "Челси" в събота. Още от януари контузен в състава на "Тотнъм" е централният нападател Хари Кейн.
В същото време "Тотнъм" желае да купи защитника на "РБ Лайпциг" Дайо Упамекано. Откупната клауза на 21-годишния талант е 60 милиона евро. В битката за играча обаче се включва е германския хегемон "Байерн" (Мюнхен).
"Тотнъм" проявява интерес и към защитника на "Манчестър Юнайтед" Крис Смолинг. През този сезон 30-годишният англичанин играе под наем в "Рома".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама